Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Ocak 2018 - 20:33 Yorum: 0

50 yaşından sonra kep atıp mezun oldular

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından hazırlanan proje kapsamında oluşturulan "Olgun Gençler Üniversitesi'nde öğrenim gören 50 yaş üstü...

50 yaşından sonra kep atıp mezun oldular

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından hazırlanan proje kapsamında oluşturulan "Olgun Gençler Üniversitesi'nde öğrenim gören 50 yaş üstü 67 kadın ve erkeğe, diplomaları düzenlenen bir törenle takdim edildi. Mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler, cübbe ve kep giyerek katıldı.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Oktay Şahbaz, proje sayesinde 50 yaş üstü kişilere üniversiteli olma heyecanını yaşattıklarını aktardı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Avrupa Birliği fonlarıyla Türkiye'de ilk kez Kütahya'da "Olgun Gençler Üniversitesi" adıyla eğitim merkezinin kurulmasının sağlandığını ifade etti.

Örnek bir projeyi başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Gören, "En anlamlı en güzel bir mezuniyet törenini yaşıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Olgun Gençler Üniversitesi'nde 4 ay süren 50 yaş üstü 67 kadın ve erkeğe yabancı dil, tarih ve spor dersleri verildi. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan olgun gençlerimiz için bu mezuniyet törenini düzenleyerek onların sevinçlerine ortak oluyoruz. Türkiye'de örnek olacak bir projenin üniversitemizce gerçekleştirilmesi DPÜ'nün ne kadar güçlü bir üniversite olduğunun göstergesidir. Öğrencilerin katılım oranınında yüzde 89 olduğunu öğrendim. Bu katılım oranı ise Dumlupınar Üniversitesi'nin bir rekorudur" ifadelerini kullandı.

Aldıkları eğitimlerin son derece faydalı olduğunu, bu projelerin devam etmesi gerektiğini söyleyen Olgun Gençler ise başta Dumlupınar Üniversitesine ve hocaları teşekkür etti.

Eğitimlerini tamamlayan "olgun gençlere" diplomaları, DPÜ Rektörü Remzi Gören ve protokol mensuplarınca takdim edildi.

Tören öğrencilerin hep birlikte kep atarak mezuniyetlerini kutlamalarıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber