Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

51. Kütüphane Haftası

Sivas’ın Suşehri ilçesinde program düzenlendi

51. Kütüphane Haftası

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Suşehri Çocuk ve Halk Kütüphanesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Kaymakam Kadir Perçi, kütüphanelerin önemine değindi.

Vatandaşlara kütüphaneye gelerek kitap okumalarını öneren Perçi, "Burası sadece 6 bin 500 öğrenciye ait bir mekan değildir. Burası 30 bin nüfusun mekanıdır. Kitap olmadığı süre içerisinde ilim olmaz. Okuduğumuz kitaplar, bizlere edep ve saygıyı, ilim ve irfanı öğretmelidir. Kitapları boşa okumamalıyız" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de "Yapılan araştırmalar, ülkemizde kitap okuma konusunda çok başarılı olmadığımızı, diğer ülkelere göre çok gerilerde olduğumuzu göstermektedir. Kütüphane Haftası münasebetiyle herkesi en iyi dost ve arkadaş olan kitaplarla buluşmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Suşehri Çocuk ve Halk Kütüphanesi Müdürü Dursun Ahmet Acar ise kütüphanelerinde 24 bin 782 kitap bulunduğunu, geçen yıl 88 bin 400 kişinin kütüphaneden faydalandığını söyledi.

Hafta dolayısıyla ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programda, en çok kitap okuyan 3 vatandaşa da plaket takdim edildi.

Programa, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, okul müdürleri ve veliler katıldı.  

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber