Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

51. Kütüphaneler Haftası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı...

51. Kütüphaneler Haftası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. 

Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 51. Kütüphane Haftası'nın yararlı geçmesi temennisinde bulundu.

Her mahallede, en küçük yerleşim biriminde kıraathane bulunduğunu belirten Aktaş, şöyle devam etti:

"Buraların kitap okunan, kitap müzakere edilen yerler olması gerekiyor ama oralarda kitap bulamayabiliyorsunuz. İnşallah bu durum düzelir. Şu anda ciddi anlamda okuma seferberliği olan bir dönemden geçiyoruz. Yeniden kitaplarla barışırız, hem zihnimiz hem gönül dünyamız her şeyiyle zenginleşir. Fikirlerin, düşüncelerin, patentlerin, icatların ve yeniliklerin konuşulduğu bir toplum düzeyine ancak bu şekilde erişebilir ve ulaşabiliriz. Dolayısıyla kitapla barışmadan gelişmiş toplumların yer aldığı seviyeye ulaşmamız zor gözüküyor. Ama ben şu anda çocuklarımızda, gençlerimizde, yetişkinlerimizde ciddi bir kitaba dönüş olduğunu görmekteyim. Bu durum bizi mutlu ediyor."

Konuşmaların ardından, Sıradışı Okurlar adlı belgeselin gösterimi yapıldı ve en çok kitap okuyan iki ailenin üyelerine çeşitli hediyeler verildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber