Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mart 2015 - 19:23 Yorum: 0

51. Kütüphaneler Haftası

Vali Karaloğlu: "Kitabın ve kütüphanenin hiçbir çağda önemi ve değeri azalmayacaktır"

51. Kütüphaneler Haftası

BURSA (AA) - Bursa'da, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen törende  en çok kitap okuyan öğrenciler Vali Karaloğlu tarafından ödüllendirildi.

Burada konuşan Vali Karaloğlu,  kütüphanelerin eski çağdan beri insanlığın hayatında var olan müesseseler olduğunu söyledi.

Kütüphanelerin bilimin, kültürün, sanatın, eğitimin kaynağı olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Günümüzde ise bilgi iletişim araçlarının gelişmesi, internetin hayatımıza daha çok girmesi kütüphanelere ihtiyacı azaltıyor gibi gözükse de gerçek böyle değil. Bilgisayar dediğiniz var olan bilgiyi veritabanına aktarırsanız değeri olur. Kitabın ve kütüphanenin hiçbir çağda önemi ve değeri azalmayacaktır" diye konuştu.

Kitap okuma alışkanlığının gün geçtikçe arttığını belirten Karaloğlu şöyle konuştu:

"Önemli olan kütüphanelerimizi çağımızın gereklerine göre dizayn edebilmek. Bunu da şu an zaten yapıyoruz. Mevcut kitapları dijital ortama aktardığımız da kitabın kullanımını gelişen teknolojide gördük ve göreceğiz. Millet olarak hep az okumaktan şikayet ederiz. Ama kitap okuma alışkanlığımız geriye gitmiyor. Aksine çocuklara bakarak kitap okuma alışkanlığımız ilerliyor. 1 hafta önce kitap fuarı açtık. Bu fuarı yaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti. Ben 2 kez gittim. Gördüm ki insanların kitaba ilgisi artmış. Toplumumuzda yapılan çalışmalar, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılan Türkiye Okuyor çalışması, okullarımız da okuma saatleri, kitaba olan ilginin arttığını gösteriyor. Kitabın ve kütüphanenin hiçbir çağda önemi ve değeri azalmayacaktır. İl Halk Kütüphanemizde onarım çalışması başladı. Kütüphanemizi geçici olarak Merkez Bankası Binasına taşıdık. Bina yerinin merkezi olmasından dolayı kütüphanemiz adeta dolup taşıyor. Biz de bu binayı kalıcı yapalım. Kütüphanelerin yerlerinin önemli olduğu ortaya çıkıyor." 

Program sonunda kütüphane de  73 kitap okuyarak 1. olan Sedanur Gökçe, 75 kitap okuyan emekli öğretmen Süleyman Turhan, en çok kitap okuyan Gülçin Saatçi, Rıdvan Emre Uysal, Osman Can Katmış, Sedanur ve Edanur  Özdemir, Vali Karaloğlu tarafından ödüllendirildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber