Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Ağustos 2016 - 15:43 Yorum: 0

55 bin TL maaş aldığı iddia edilen Prof. Türkkahraman konuştu

Akdeniz Üniversitesi'nde Eski Dekan Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, 55 bin TL'lik maaş aldığı iddialarını yalanladı.

55 bin TL maaş aldığı iddia edilen Prof. Türkkahraman konuştu

Akdeniz Üniversitesi'nde Eski Dekan Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, 55 bin TL'lik maaş aldığı iddialarını yalanladı. Türkkahraman, "Hakkımda karalama kampanyası yürütüldü. Her ay demiyorum, herhangi bir ay 55 bin TL ücret ödendiğini ispat edene, tüm mal varlığımı devreder ve istifamı sunarım" dedi. Ayrıca Prof. Türkkahraman, 24 aylık sürede ortalama olarak ayda 16 bin 252 TL ücret aldığını, bir defaya mahsus 31 bin TL'lik bir ücret aldığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman ile dekan yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Erdoğan ve Doç. Dr. Fatma Gök'ün formasyon programı kapsamında "koordinasyon hizmeti" olarak 24 ay süresinde ayda 55'er bin lira aldığı iddia edilmiş ve ödemelerin uygunsuz olduğunu öne süren bir öğretim üyesi, rektörlüğe durumu bir dilekçe ile geçtiğimiz günlerde bildirmişti. Şikayette bulunan öğretim üyesi kendisinin de aynı hizmeti vermiş olmasına rağmen 55 bin TL ödeme almadığını da ifade etmişti.

"Hakkımda karalama kampanyası yürütüldü"

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, gözaltına alınıp serbest bırakılmasının ardından hakkındaki iddialara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Prof. Türkkahraman, 2009-2015 yılları arasında Eğitim Fakültesi'nde dekan olarak görev yaptığı süre içerisinde yaptığı tüm işlerin kanun ve yönetmeliklere uygun olduğunu ifade etti. Türkkahraman, formasyon harcamalarının Sayıştay denetiminden geçtiğini belirterek, "Beraat kararına rağmen, yapılan ödemelerin yersiz ve haksız olduğuna ilişkin birçok haber yapılmış ve hakkımda bir karalama kampanyası yürütülmüştür. Bu tür haberlerin kendimi savunamayacağım bir durumda iken yapılması bir tesadüf müdür? Ayrıca, soruşturması devam eden bir evrakın basına kimler tarafından ne amaçla verildiği de ayrı bir soru işaretidir" dedi.

"İspat edene tüm mal varlığımı verip istifa edeceğim"

Her ay 55 bin TL aldığından hariç bir ay dahi olsa 55 bin TL ücret aldığını ispat edene 1 ev ve 3 arabadan oluşan mal varlığını verip istifa edeceğini belirten Prof. Türkkahraman, "55 bin TL olarak lanse edilen ücretler kesinlikle doğru değildir. Bakınız her ay demiyorum, herhangi bir ay 55 bin TL ücret ödendiğini ispat edene, tüm mal varlığımı devreder ve istifamı sunarım. Ayrıca, ödenen ücretler her ay aynı meblağ değildir. Bunlar düzenli gelir de değildir. Benim 4 bin, 5 bin TL hatta hiç koordinasyon ücreti almadığım aylar söz konusudur. Ödeme evraklarından da anlaşılacağı üzere ortalama aldığım koordinasyon ücreti aylık 16 bin 252. TL'dir. Bu ücret de devletin yasal sınırlar içerisinde takdir ettiği bir ücrettir" ifadelerini kullandı.

"Madalya takacaklarına soruşturma açtılar"

Prof. Türkkahraman, 2014 yılında 20 dosya içerisinde Sayıştay'da aklanan tek dosyanın Eğitim Fakültesi'nin dosyaları olduğunu da belirterek, "2014 yılı harcamalarıyla ilgili Sayıştay'da Akdeniz Üniversitesi'ne ait 20 den fazla sorgu dosyası vardı ve bunlardan beraat eden tek dosya Eğitim Fakültesi'nin harcamaları olmuştur. Bize madalya takılması gerekirken haksız yere soruşturma açılmıştır" diye konuştu.

"180 bin TL'yi geri ödedim, şimdi alacak davası açtım"

Kendisine fazla yatırıldığının öne sürüldüğü 180 bin TL'lik kısmı geri ödediğini belirten Prof. Türkkahraman, "Sayıştay'ın bu ilamına rağmen, Rektörlük hakkımızda yasal işlem başlatmış olup, hak ettiğimiz Pedagojik Formasyon eğitim ücretlerinden bir kısmını fazla ödeme yapıldığı iddiasıyla bizden 18 Şubat 2016 tarihinde geri istemiştir. Avukatım, bu para senin yasal hakkın ve geri ödeme yapma demesine rağmen, ben aile şerefimin korunması adına bu ücreti 23 Şubat 2016 tarihinde ödedim. Ödeme yapmama müteakip olarak Sayıştay ilanı ile beraat etmiş olduğumu öğrendiğimde de üniversite aleyhine, Antalya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 180 bin TL'lik alacak davası açtım" dedi.

Prof. Türkkahraman, 55 bin TL'lik bir alacağın söz konusu olmadığını, 24 aylık sürede sadece bir defaya mahsus 31 bin TL'lik bir ücret aldığını, normal maaşının profesör maaşı olduğunu, 24 ayda aldığı koordinasyon ücretlerinin ortalamasının ise 16 bin 252 TL olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber