Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 17 Temmuz 2014 - 17:10 Yorum: 0

58 kilogram ağırlığında karpuz üretildi

Manavgat'ta çiftçilik yapan Lütfü Ay, bu yıl denemek için ektiği özel tohumdan 58 kilograma varan karpuz üretti.

58 kilogram ağırlığında karpuz üretildi

Manavgat'ta çiftçilik oluşturan Lütfü Ay, bu sene denemek için ektiği hususi tohumdan 58 kilograma varan karpuz üretti.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Ziraat Odası Meclis Başkanı Ömer Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, çiftçi Lütfü Ay'ı bahçesinde ziyaret etti.

Kaymakam Bulgurlu ve beraberindekiler, Lütfi Ay'dan karpuz meselesi için bilgi aldı. Bahçeden alınan ve tartılan karpuzlardan en büyüğü 58 kilogram geldi. Diğer iki karpuz 54'er kilogram, bir diğer karpuz da 48 kilogram ölçüldü.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, çiftçi Lütfü Ay'a başarı belgesi ve muhtelif hediyeler verdi.

Lütfü Ay, tarım mühendisi Osman Aydın gözetiminde bu sene ilk kez değişik cins karpuz tohumu denediklerini söyledi. Hiçbir biçimde hormon ve ilaç kullanmadıklarını belirten Ay, 'Karpuzlarımızı yetiştirirken yalnızca hayvan gübresi kullandım. Türkiye'nin en büyük karpuzunu ürettiğim için fazla aşırı mutluyum. Önümüzdeki zamanlarda ekmeye devam edeceğim' dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da ürettiği karpuzlar için çiftçi Ay'ı kutladı. Manavgat'ın Türkiye'nin en üretken topraklarına sahip olduğunu dile getiren Bulgurlu, şöyle konuştu:

'En üretken topraklarla en çalışkan çiftçi birleşince, ortaya böyle alternatifler çıkıyor. Gerçekten çiftçi kardeşimizle gurur duyuyoruz. Manavgat Ziraat Odamız bu karpuzların önümüzdeki sene üretilmesi için çalışma başlattı. Manavgat karpuzu gerçekten Türkiye'nin en büyük ve azami karpuzlarından. Bunun en büyük örneği bu karpuzlardır. Lütfi Ay ve ailesini kutlama ediyorum.'

'Manavgat Timsahı' adıyla patent başvurusu

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin, Lütfü Ay'ın ürettiği karpuzların Türkiye'nin en büyüğü olduğunu öne sürdü. Metun, 'Türkiye'de bugüne kadarki en büyük karpuz Diyarbakır'da imal edilmiş ve yaklaşık 40 kilogram gelmişti. Lütfi Ay'ın ürettiği karpuzun en küçüğü 48 kilodur. Yani Manavgat'ta imal edilen bu karpuz, Türkiye'nin en büyük karpuzudur' diye konuştu.

Manavgat Ziraat Odası şekilde karpuza 'Manavgat Timsahı' adıyla patent almak için çalışmalara başladıklarını söz eden Metin, 'Önümüzdeki sene fazla aşırı sayıda çiftçimize fide temin ederek daha geniş bölgelerde Manavgat timsahının üretimini yapmayı planlıyoruz. Hatta üretim oluşturan çiftçilerimiz içinde büyük ödüllü yarışmalar dahi düzenleyeceğiz' dedi.

ETİKETLER: Manavgat , Lütfü Ay , karpuz
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber