Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Haziran 2016 - 22:08 Yorum: 0

6 Bin Fatihli Tarihi Çukurbostan’da Oruç Açtı

Ramazan ayı süresince farklı mahallerde iftar sofraları kuran Fatih Belediyesi, bu akşam ise Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkında kurduğu gönül sofrasında...

6 Bin Fatihli Tarihi Çukurbostan’da Oruç Açtı

Ramazan ayı süresince farklı mahallerde iftar sofraları kuran Fatih Belediyesi, bu akşam ise Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkında kurduğu gönül sofrasında vatandaşları buluşturdu.

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında birlik ve beraberliğin öneminin yanı sıra komşuluk kültürünü yaşatılması için çalışmalarına devam eden Fatih Belediyesi, 6 bin Fatihliyi 24 bin metrekare alanda kurulan iftar sofrasında ağırladı. Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkında kurulan gönül sofralarına vatandaşlar iftardan saatler önce gelerek, masalarda ki yerini alarak iftar saatini bekledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programına katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, masaları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbetler etti. Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte dualar ederek oruçlarını açtı.

Fındıkzade Çukurbostan Şehir parkına kurulan iftar sofrasında birbirlerini tanımayan vatandaşlar aynı masada oturarak, sohbetler edip, birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.

"VATANDAŞLARIN RAMAZAN AYINI RAHAT GEÇİREBİLMELERİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkında düzenlen iftar programı öncesinden açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Biz Ramazan ayının kendine has bu değerlerini yaşatmak için, paylaşımcı değerlerini, böylesine huzur ortamında, barışçıl bir ortamda geçirebilmeleri içinde Ramazan ayını vesile kılıyoruz. Bizim açımızdan bütün Fatih'in bütün padişahlar adına yapılmış camilerin bulunduğu, Sultanahmet'in içinde bulunduğu, Hırka-İ Şerif'in içinde bulunduğu, kutsal emanetlerini bulunduran ve insanların Ramazan ayı içerisinde ziyaret etmek istediği manevi atmosferi yoğun olduğu yerler buralar. Bizlerde yurtiçinden ve yurtdışından gelip Fatih'in bu manevi atmosferini yaşamak için, rahat ibadetlerini yapabilmeleri için neler gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz" dedi.

BAŞKAN DEMİR, VATANDAŞLARI VİDEO MAPPİNG GÖSTERİSİNİ İZLEMEYE DAVET ETTİ

Sultanahmet Camii üzerinde her akşam sergilenen Video Mapping gösterileri hakkında bilgiler veren Başkan Demir, "Bu yıl ilk olarak Video Mapping çalışmasının bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. Sultanahmet camisini kendisini, kubbelerini, minarelerini teknolojik çalışmayla fon haline getiriyoruz. Bu teknolojik çalışmaların üzerinde de animasyonlar çekildi. Bilgisayar alt yapısı ve 20'den fazla projeksiyon cihazıyla Ramazan ayı içerisinde iftardan ve teravihten sonra iki defa gösteri var. Gösterinin adı "Bereketli Hilal Gösterisi" adı altında yapılıyor. Bu çalışmada Peygamber efendimizin doğuşu, İslam'ın yayılışını konu alan son derece güzel hazırlandı. Buradan bütün insanların bizim yaptığımız Video Mapping çalışmasını izlemesini istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber