Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

6. Karadeniz Kalkınma Kurultayı

Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği tarafından düzenlenen 6. Karadeniz Kalkınma Kurultayı, Çorum'da başladı

6. Karadeniz Kalkınma Kurultayı

ÇORUM (AA) - Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) tarafından düzenlenen 6. Karadeniz Kalkınma Kurultayı, Çorum'da başladı.

Çorum Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Çorum Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen kurultayın açılış toplantısı Anitta Otel'de gerçekleştirildi. 

KÖK Başkanı Murat Karayalçın, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, KÖK'ün çalışma alanının 18 Karadeniz kentini kapsadığını ifade ederek, Karadeniz Bölgesi'ndeki tüm illeri kapsayan bir anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Her yıl bir Karadeniz ilinde kurultayı topladıklarını anlatan Karayalçın, daha önceki kurultayların Samsun, Trabzon, Rize, Kastamonu ve Zonguldak illerinde yapıldığını, bu yıl da İç Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Çorum'u seçtiklerini kaydetti.

KÖK'ün bir hemşehri kuruluşu olduğuna değinen Karayalçın, şöyle konuştu:

"Yılda bir kez bağlı 18 ilden birinde, o ilin ve çevresinin sorunlarını tartıştığımız, kültürel yapılarını ele aldığımız bir toplantıyı örgütlüyoruz ve bunu Karadeniz Kalkınma Kurultayı diye niteliyoruz. Birleşmiş Milletler, 31 Ekim tarihini 'Dünya Karadeniz Günü' olarak niteliyor. Biz de bu günü tanıtalım diye kurultaylarımızı 31 Ekim'de yapıyoruz. Bu yıl da Çorum ilimizi seçtik. Çorum'un sanayileşme alanında önemli bir atılım yaptığı düşüncesindeyiz. Türkiye'de böyle bir kabul var. Bu bölgede komşu iller değil de niye Çorum bu sıçramayı yapabildi, bu önemli bir konu. Bunu tartışmak ve buradaki deneyimleri diğer illere taşımak niyetindeyiz." 

Konuşmaların ardından kurultaya, "Çorum Sanayileşmesine Dışarıdan Bakış" paneli ile devam edildi. 

Kurultaya, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, iş adamı ve sanayiciler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber