Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Mart 2015 - 18:24 Yorum: 0

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

MALATYA - 6. Malatya Uluslararası Film Festivali için istişare toplantısı yapıldı.

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, bir otelde düzenlenen toplantıda, film festivalinde daha iyisini daha güzelini yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kamçı, festivalin daha fazla izleyiciyle buluşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bu yıl düzenleyeceğimiz film festivalinde gösterime girecek bütün filmleri cezaevlerinde de gösterime sunacağız. Sanatçıların minder söyleşilerine ve diğer konuşmalara da izleyicilerin katılımını sağlamaya çalışacağız. Bu konuda valilik olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız" diye konuştu.

 Salonların dolu olması gerektiğine işaret eden Kamçı, "Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanımıza diyeceğiz ki 'bugün seyirci sana ait.' Belediye ister bir mahalleden vatandaşları isterse bakım evinden yaşlıları getirerek sinema izlemelerini sağlayacak" dedi.

Film festivalinin geçen yıl tam istedikleri gibi olmadığını, bu yıl daha iyisini yapmaya çalışacaklarını dile getiren Kamçı, bunu da el birliğiyle başaracaklarına inandığını belirtti.

Kamçı, festivalin ana sponsorunun Malatya Büyükşehir Belediyesi olacağını, festivale, Büyükşehir'in 350, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinin ise 150 bin lira katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise festivalin her sene bir önceki yıldan daha iyi olduğunu, bazı eksiklikleri gidereceklerini ifade etti.

Çakır, seyirci noktasında katkı sağlanması gerektiğini belirterek, "Bizim bu salonları dolduracak potansiyelimiz var. Bunu da sağlayacağız. Amacımız gençleri, çocukları ve imkanı olmayanları sinemayla buluşturmaktır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber