Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sinema 28 Mayıs 2015 - 05:46 Yorum: 0

"6. Malatya Uluslararası Film Festivali"nin tarihi belli oldu

"Malatya Uluslararası Film Festivali"nin altıncısı, 6-12 Kasım arasında düzenlenecek.

'6. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin tarihi belli oldu

MALATYA - "Malatya Uluslararası Film Festivali"nin altıncısı, 6-12 Kasım arasında düzenlenecek. 

Festival Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Valiliğinin koordinasyonu, Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi ile Yeşilyurt belediyeleri, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesinin destekleriyle gerçekleştirilecek.

Bu yıl 6-12 Kasım'da düzenlenecek festivalde, yaklaşık 140 filmin gösterimi yapılacak. Bunlar, ulusal ve uluslararası dünyapanoraması, ulusal ve uluslararası yarışma, onur ödülü ve çocuk filmleri ile kısa film seçkilerinden oluşacak.

Etkinliğin açılış töreni, 6 Kasım'da "Onur Ödülü" takdimleriyle başlayacak. 12 Kasım'daki Festival Ödül Töreni'nde ise Ulusal ve Uluslararası Uzun Film yarışmaları ve Ulusal Kısa Film Yarışması'nın kazananlarına ödülleri takdim edilecek.

Festivalin Danışma Kurulu'nda,  sinema yazarı Kerem Akça, Roma Türk Film Festivali Kurucusu Serap Engin, yapımcı Mehmet Çam, senarist-yönetmen Ümit Ünal, oyuncu İpek Tuzcuoğlu ve senarist-akademisyen Özgür Şeyben yer alacak.

- "Sinema Emek Ödülleri" bu yıl da verilecek

İlk kez geçen sene verilen "Sinema Emek Ödülleri", bu yıl da takdim edilecek.

"Ulusal Uzun Yarışma" kategorisindeki yapımlar için "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Senaryo" ödüllerinin yanı sıra halk oylamasıyla belirlenecek filme "Kemal Sunal Halk Ödülü" verilecek. Film müziklerinin de yarışacağı festivalde, "Fahri Kayahan En İyi Müzik Ödülü" sahibini bulacak.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi ile İnönü Üniversitesi Kütüphane ve Seminer Salonu'nda gösterilecek "engelsiz filmler", kısa ve belgesel filmlerin yanı sıra çocuk filmleri ücretsiz izlenebilecek. 

Görme engelliler için diyaloğun olmadığı sahnelerin anlatıcı tarafından tasvir edileceği, işitme engelliler için ise tüm seslerin özel alt yazıyla beyaz perdeye aktarılacağı filmlerin gösterimi yapılacak.

Festivalde ayrıca Malatya'daki Suriyeliler için konteynerkentte ve mahkumlar için Malatya Cezaevi'nde özel gösterimler düzenlenecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber