Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 15 Mayıs 2014 - 18:38 Yorum: 0

"6. Mezopotomya Tıp Kongresi"

Mardin'da 3 gün sürecek "6. Mezopotamya Tıp Kongresi" başladı

'6. Mezopotomya Tıp Kongresi'

MARDİN (AA) - Mardin'de 6. Mezopotamya Tıp Kongresi başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek kongrenin açılışında konuşan yazar İsmail Beşikçi, Mezopotamya Vakfı'nca Diyarbakır'da Kürtçe eğitim verecek üniversitenin kurulmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

"Bölgede hastalarıyla Kürtçe konuşan doktor, hesaplarını Kürtçe yapan mühendisin bulunması önemli" diyen Beşikçi, kurulacak üniversitenin özelliğinin iyi doktor ve mühendis yetiştirmenin yanı sıra Kürtçe konuşan doktor ve mühendis yetiştirmek olduğunu söyledi.

Beşikçi, şöyle konuştu:

"Kurulacak üniversitenin temel özelliği bunlar olmalıdır. Tarih, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji ve sosyal antropoloji üniversitenin özellikle üzerinde durması gereken çalışmalar olmalıdır. Bu kapsamda kurulacak üniversite ifade özgürlüğünü kurumsallaştırma ve geliştirme yönünde de çalışmalar yürütmelidir."

6. Mezopotamya Tıp Kongresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da amaçlarının Kürt dilinin bir bilim dili olarak kullanılması ve geliştirilmesine destek olmak olduğu belirtildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber