Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 23 Kasım 2017 - 14:13 Yorum: 0

60 çocuğa sözde medrese eğitimi veren DEAŞ’lılar hakkındaki iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da Tevhid Dergisi'nin bulunduğu 4 katlı binada 60 çocuğa DEAŞ'ın ideolojisi doğrultusunda sözde medrese eğitimi...

60 çocuğa sözde medrese eğitimi veren DEAŞ’lılar hakkındaki iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da Tevhid Dergisi'nin bulunduğu 4 katlı binada 60 çocuğa DEAŞ'ın ideolojisi doğrultusunda sözde medrese eğitimi veren 6'sı tutuklu, biri firari 16 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame hazırladı. İddianamede, "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk'un Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki sözde medreseye ayda bir kere konuşmacı olarak geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcılarından Velihattin Eldemir tarafından hazırlanan iddianamede, DEAŞ'ın kuruluşu, yapısı, amacı ve faaliyetleri ayrıntılarıyla anlatıldı. Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianameye göre, DEAŞ terör örgütünün Ankara'da faaliyet gösteren uzantılarına mensup şahısların tespit ve deşifresine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Etimesgut ilçesinde Tevhid Dergisi'nin bulunduğu binada küçük yaştaki 60 çocuğa yönelik medrese eğitimi verildiği tespit edildi. DEAŞ üyeliği nedeniyle tutuklu bulunan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'un selefi/tekfirci görüşleri doğrultusunda küçük yaştaki çocuklara sözde medrese eğitimi verildiği, Bayancuk'un da ayda bir sefer buraya konuşmacı olarak geldiği belirlendi. Şüphelilerin eğitim gören çocukları Tevhid Dergisi'ne getirmek için aralarında para toplayarak minibüs aldıkları ve bunu servis olarak kullandıkları, aracın yakıt ihtiyacını ise çocukların ailelerinden aldıkları bağışlarla karşıladıkları anlaşıldı.

DEAŞ'ın avukatı Reina saldırısının azmettiricisini Ankara'ya getirmiş

İddianamede, şüpheliler Şahabettin Bora, Fatih Demir, Semih Demir, Hüseyin Bilal Yiğit, Mehmet Arksak, Murat Aydın ve Ali Şahin'in Tevhid isimli dergiye gelip giden şahıslarla ilgilendikleri, sohbet ve toplantı organize ettikleri, toplantılara katılımın yüksek olması için çalışmalar yaptıkları, bahse konu toplantılara zaman zaman Bayancuk'un müdafiliğini yapan Ankara Barosu avukatlarından şüpheli Emre Bal'ın da katıldığının anlaşıldığı kaydedildi. Bal'ın Reina saldırısının azmettiricisi Yasser Mohamed Salem Radown'u otomobille Ankara'ya getirdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Şüphelilerin dini öğrenme adı altında dergide pazar günleri toplantı düzenledikleri kaydedilen iddianamede, "Bu toplantılarda DEAŞ terör örgütünün yaşam ve eylem felsefesi olarak "cihat" kavramının radikal yorumu ile sadece "silahla" olabileceği öğretisi ve devamında "şehadet" kavramının empoze edilmesi ile birlikte "parlamenter sistemlerin ve demokrasinin" din dışı, zorba, baskıcı ve Allah'a şirk koşan yönetimler olduğundan bahisle "tağut devlet" olarak nitelendirildiği ve savaşılması gereken bir hedef olarak işlendiği değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Çocuklarını DEAŞ'ın medresesine gönderen velilere soruşturma

İddianamede, çocuklarını DEAŞ'ın medrese eğitimine gönderen velilerin bilgi sahibi olarak alınan ifadelerine de yer verildi. İfadesine başvurulan çoğu veli, okullarda meydana geldiğini düşündükleri olumsuzluklardan dolayı ve eğitim sistemini beğenmedikleri için çocuklarını devlet okullarına göndermek istemediklerini söylediler. Veliler hakkında ayrıca soruşturma başlatıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber