Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 24 Nisan 2014 - 12:08 Yorum: 0

61'lik kadın muhtara eşinden destek

Malatya'nın Arguvan ilçesindeki Bozan Mahallesi'nin muhtarlığına seçilen 61 yaşındaki Hatun Yılmaz'a çalışmaları sırasında, emekli başkomiser olan eşi Ahmet Yılmaz destek veriyor

61'lik kadın muhtara eşinden destek

MALATYA - Malatya'nın Arguvan ilçesindeki Bozan Mahallesi'nin muhtarlığına seçilen 61 yaşındaki Hatun Yılmaz'a çalışmaları sırasında, emekli başkomiser olan eşi Ahmet Yılmaz destek veriyor.

Arguvan ilçesinde 30 haneli Bozan Mahallesi'nde 50 seçmenden 47'sinin oyunu alarak 30 Mart'ta muhtarlığa seçilen ve mahallenin sorunlarının çözümü için çalışmalara başlayan Hatun Yılmaz, vatandaşlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyor.

Mahallenin içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözmeyi hedefleyen Yılmaz'a, çalışmalarında eşi Ahmet Yılmaz (71) destek oluyor. Eşinin mahalleli ile bir araya geldiği toplantıda konuklara çay servisi yapan ve ikramlarda bulunan emekli başkomiser Yılmaz, ilkokul mezunu eşine yazışmalarda da yardımcı oluyor. Yılmaz, muhtar eşinin başarılı olması için çaba sarf ediyor.

Muhtar Hatun Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 kardeş olduklarını belirterek, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokuldan sonra okuyamadım. 15 yıl önce eşime muhtarlık hayalimden bahsetmiştim fakat eşim ve yakınlarım izin vermedi. Şimdi, bu seçimlerde eşime ve çevreme 'muhtar adayı olacağım. 15 yıllık hayali gerçekleştireceğim' dedim ve başardım" diye konuştu.

Seçimdeki 3 erkek rakibinin adaylıktan çekildiğini belirten Yılmaz, tek aday olarak girdiği seçimde 47 oy aldığını ifade ederek, kendisine oy veren veya vermeyen herkese teşekkür etti.

Eşinin bu süreçte kendisine destek verdiğini dile getiren Yılmaz, "Bir ev hanımı olarak 28 yıl mutfaktan çıkmadım, eşime hizmet ettim. Muhtarlık dönemimde, bu defa da eşim bana yardımcı olacak. Şunu öğrendim ki kadının yeri bir tek mutfak değil. Bütün kadınlara sesleniyorum, öz güvenlerini hiç yitirmesinler. Ben 61 yaşından sonra muhtar oldum" dedi.

Yapmayı planladığı çalışmalara değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"İçme suyumuz yetersiz. Yeni bir içme suyu kaynağı bulunması noktasında girişimde bulunacağım. Mahallenin sokaklarını genişletmek üzere çalışma yapacağım. Mahallenin kanalizasyon altyapını iyileştirmek üzere çalışma yürüteceğim, sokaklara parke taşı döşeteceğim, mezarlığın etrafını çitle kapatacağım. Mahallede bulunan maddi durumu iyi olmayan yaşlılarımıza bir kaynak bulup onlara yardımcı olacağım. Sulama havuzunu onaracağım. Bunlar için Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Arguvan Belediyesi ile irtibata geçeceğim. Mahallemizde yetişmiş iş adamlarıyla iletişim kurup onlara doğdukları yere sahip çıkmaları için çağrı yapacağım. Onları mahallede bir araya getirmek için etkinlik düzenleyeceğim."

Ahmet Yılmaz ise "Eşim ilkokul mezunu olduğu için yazışmalarda zorlanıyor. Ona yardımcı olmak için yazışmaları ben takip ediyorum. Eşime her zaman destek olacağım" dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber