Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 29 Ağustos 2014 - 15:43 Yorum: 0

62. Hükümet'in kurulması

GSO Başkanı Konukoğlu: "Ekonomik istikrarın hız kesmeden sürmesini, her alanda kalkınma hamlesine devam edilmesini bekliyoruz"

62. Hükümet'in kurulması

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, yeni kurulan kabineyi tebrik etti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, yeni kabinenin üyelerini kutladı.  

Dünyada, özellikle bölgede yaşanan olumsuz koşullara rağmen önceki hükümet döneminde Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Konukoğlu, kabine içinde ciddi değişiklik yapılmaması ve ekonomi yönetimindeki isimlerin değişmemesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Yeni kabinenin Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağına ve yeni ufuklar açacağına inandıklarını dile getiren Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Gaziantep iş dünyası olarak, ekonomik istikrarın hız kesmeden sürmesini, her alanda kalkınma hamlesine devam edilmesini bekliyoruz. Bunun için yeni hükümetimiz, yüksek katma değerli üretim ve istihdamı artıracak, yatırım ortamını iyileştirecek, ihracatı teşvik edecek programlara 2015 genel seçimlerine kadar kesintisiz devam etmelidir. Güçlü bir Türkiye, bölgesinde de barışın ve istikrarın güvencesi olacaktır."

GTO Başkanı Eyüp Bartık da yeni kabineyi tebrik ederek, Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.

Yeni kabineden beklentinin, reel sektörle el ele vererek Türkiye'nin bir üst lige taşınması olduğunu vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yeni bir dönem başladı. İş dünyası olarak yeni dönem aktörlerinden beklentiler huzur, güven ve istikrarın devamıdır. Bu noktada ekonomi yönetiminin devam ediyor olmasını olumlu karşılıyoruz. İnanıyoruz ki yeni hükümet, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileriye taşıyacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber