Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Ağustos 2014 - 18:23 Yorum: 0

62. Hükümetin kurulması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin 62'inci Hükümetin kurulmasının ardından kabinedeki yerini koruması memleketinde sevinçle karşılandı

62. Hükümetin kurulması

ERZURUM (AA) -  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin 62'inci Hükümetin kurulmasının ardından kabinedeki yerini koruması memleketinde sevinçle karşılandı.

İdris Güllüce'nin kardeşi Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Medine Güllüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada ağabeyinin tekrar bakan olması dolayısıyla ailesi ve kendisinin çok mutlu olduğunu belirtti.

Güllüce, 3 kız ve bir erkek kardeş olduklarını belirterek, "Rahmetli babam, çocuklarının okuması için Erzurum'dan göç eden aydın babalardan biridir. Erzurum'un erkek çocuğa olan düşkünlüğü nedeniyle ağabeyimin sözü çok geçerdi. Babamı 1999 yılında kaybettik. Ağabeyim evin babası oldu. Sözü geçen aydın birisidir" dedi.

İnşaat mühendisi ağabeyinin 40 yıldır siyasetin içinde olduğunu anımsatan Güllüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakın arkadaşı olduğunu söyledi.

Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulduğunda aklına gelen ilk ismin ağabeyi İdris Güllüce olduğunu ifade ederek, "Çevreyle ilgili çok güzel fikirleri olan birisidir. Kentsel dönüşüm diye bir proje var. Ağabeyim 'köysel dönüşüm' diye yeni bir proje başlatıyor. Sadece kentlerin değil köylerin de dönüşümünün olması gerektiğine inanan birisidir. Çevre ağabeyimin yan dalı gibi oldu. İnşaat mühendisi olduğu için şehircilikle daha çok ilgili" diye konuştu.

Ağabeyinin eşi ve 5 çocuğunun da çok sıkıntılar çektiğini anlatan Güllüce, İstanbul'un birçok imar alanında, başkanlık yaptığı dönemde de Tuzla'nın imar planlarında imzası olduğuna vurgu yaparak, Türkiye için de çok önemli imzalar atacağına inandığını söyledi.

Güllüce, ağabeyinin dünyaya çalışmak için geldiğini belirterek, "Bazı insanların farklı tutkuları vardır. Ağabeyim de sadece çalışmaktan hoşlanan biridir. Ağabeyim iş koliktir, çok başarılı olacağına inanıyorum. Bakanlığın çalışma alanı çok geniş. 8 ay bu alanların hepsini tanıyıp fikir beyan etmesi için kısa bir süre. Ama seneye Haziran ayına kadar görevde olacak ve çok başarılı işlere imza atacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber