Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Temmuz 2016 - 00:28 Yorum: 0

64 ülke Büyükçekmece’de festivalde buluşuyor

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başlıyor.

64 ülke Büyükçekmece’de festivalde buluşuyor

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başlıyor. Büyükçekmece kordonboyunda gerçekleşen kortejde festivale katılan ülkelerin temsilcileri yürüdü. Festivalde kortej yürüyüşüne Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı.

64 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla ve ünlü sanatçıların konserleriyle renklenecek festival, 6 Ağustos'a kadar sürecek. Binlerce Büyükçekmeceli vatandaş kordonboyundaki kortej yürüyüşüne katıldı.

Ünlü sanatçıların sahne alıp çeşitli tiyatro gösterileri, fotoğraf sergileri, el sanatları atölyeleri, spor müsabakaları ve çeşitli dans gösterilerinin gerçekleşeceği 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 6 Ağustos'a kadar sürecek. CIOFF tarafından 2010 ve 2011 yıllarında "Dünyanın en iyi kültür sanat festivali" seçilen 17'inci Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 29 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Büyük başarılara imza atan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye'nin UNESCO'ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) üyesi ve A Kategorisi'ndeki ilk festivallerden biri. Festival 2010-2011 yıllarında üst üste 2 kez CIOFF tarafından dünyanın en iyi kültür sanat festivali seçildi.

Vatandaşlar festivalden oldukça memnun

Kortej yürüyüşüne ailesiyle birlikte katılan Özgür Sever, "Oldukça eğlenceli ve katılımın da yüksek olduğunu görüyoruz. Şu ana kadar hala katılımcı ülkelerden gelen ve kendi ülkemizin de temsilcileri hala geçiyorlar. Oldukça renkli ve eğlenceli bir festival. Hele ki şu birliğe ihtiyacımız olan günlerde böyle eğlenceli, birlik içinde festivallere organizasyonlara çok ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum başta başkanımız Hasan Bey olmak üzere. Bu tip organizasyonların devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Festivalin bu yıl daha anlamlı olduğunu belirten Murat İzge, "Festivali çok seviyoruz, her sene keyifle bu anı bekliyoruz. Bu sene biraz endişelerimiz vardı olmayacak diye. Ancak gerçekleşti ve şu an burada çok mutluyuz. Bu yıl biraz daha anlamlı hepimiz için tabiî ki. Festivaller bu amaçla var zaten. O yüzden asla festivalin bitmesini istemiyoruz. Her yıl daha da artan katılımla devamını bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber