Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Mayıs 2016 - 21:28 Yorum: 0

65. Hükümet Programı Görüşmeleri

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye'de bir darbe teşebbüsü olmuştur. O darbeyi neyle önleyeceğiz? Tankla gelirlerse tankın üstüne çıkarız, kapıların...

65. Hükümet Programı Görüşmeleri

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye'de bir darbe teşebbüsü olmuştur. O darbeyi neyle önleyeceğiz? Tankla gelirlerse tankın üstüne çıkarız, kapıların arkasında planlarlarsa kapıları kırarız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 65. Hükümet Programı görüşmeleri devam ediyor.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, program üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, "Ne AKP'nin tek adam sevdası ne de tek adamın hukuksuz tutum ve davranışı değişmiştir. Ne kamu düzeni sağlanabilmiş ne de milli gelir artmıştır. Ne yargı bağımsız ne de basın özgür olabilmiştir. Ne dış politikada saplandığı bataklıktan çıkabilmiş ne de Suriye sınırından uçağımızın burnunu çıkarabilmişiz" ifadelerini kullandı.

Parsak, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanı Efkan Ala "Kapılarını kırıp gazetecileri gözaltına almak için yasalara gerek olmadığını, Anayasa'yı ise zaten tanımadığını'" söyleyebilen bir İçişleri Bakanı olarak kayda geçmiştir. Yüksek perdeden konuşmaları sizi yanıltmasın. "Peygamber kibre kapıldı biz kapılmadık" diyecek kadar da ne yazık ki tevazu sahibi görünmüştür."

Parsak'ın ifadeleri üzerine söz alan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Burada konuşma yapan arkadaşımız bir paralelci yalanı bana izafe ederek burada söyledi. Bir kere, ben imam-hatip mezunuyum, bunu söylemek istemezdim. Size bunu söyleyenlere dinin ne demek olduğunu anlatacak kadar birikime sahibim. Burada sizin bu konuya ne kadar yabancı olduğunuz. Hazreti Peygamber (SAV) diyerek söze başlanır. Siz daha Hazreti Peygamber (SAV)'ı andığınızda arkasından ne söylemeniz gerektiğini bilmeyecek kadar bu konulara yabancısınız. Onun için, elinize tutuşturulanı, kulağınıza üflenenleri burada söylemeyiniz" ifadelerini kullandı.

Ala, "Kur'an', "sünnet" dendiği zaman kendi hayatlarını konuya feda edecek kadar bu konuların şuurunda olan insanlar olduklarını belirterek, "Bizim siyaset yapma nedenimiz, dünyaya geliş nedenimize hizmettir. Ama siz dünyaya geliş nedeninin ne demek olduğunu bilmek istiyorsanız bir mümin ve Müslüman muvahhit için, o zaman gidin bu konularda araştırma yapın. Size harcayacak daha fazla vaktim yok. Bu bir. İkincisi, değerli arkadaşlar, sizler, mevzuata hapsolan bir siyaset izleyebilirsiniz. Bizler, mevzuatı değiştirmek için buradayız. Biz, mevzuatta kendimizi, yapacaklarımızı bağımlı hissedersek, elbette uyuyoruz, onu hep söyledik ama değiştirmek için burada siyaset yapıyoruz. Her ağzınızı açtığınızda "Mevzuatta şöyle bir şey var, mevzuatta böyle bir şey var'… Türkiye'de bir darbe teşebbüsü olmuştur. O darbeyi neyle önleyeceğiz? Tankla gelirlerse tankın üstüne çıkarız, kapıların arkasında planlarlarsa kapıları kırarız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber