Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Yaşam 27 Kasım 2014 - 10:31 Yorum: 0

"6,9 büyüklüğünde deprem tatbikatı" yapılacak

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonunun "2014 Yılı Ulusal Tatbikatı", 220 arama kurtarma personelinin katılımıyla Gönen ilçesinde 29-30 Kasım'da gerçekleştirilecek.

'6,9 büyüklüğünde deprem tatbikatı' yapılacak

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonunun '2014 Yılı Ulusal Tatbikatı', 220 arama kurtarma personelinin katılımıyla Gönen ilçesinde 29-30 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği (GÖNDAK) Başkanı Ünsal Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağlı oldukları federasyonun tatbikatının 29 Kasım sabahı başlayacağını söyledi.

Ekiplerin yanında meslek kapasitelerini artırma, arama kurtarma dalında vakalara hızla müdahale edilebilmesi ve etken meslek sonucunda kayıpların azaltılmasının amaçlandığı tatbikatın Gönen'de yapılacağını belirten Acar, 'O gün sabah erken saatlerinde senaryo gereği 6,9 büyüklüğünde bir zelzele sonrası hasar ve yıkım oluştuğu, yaralıların yer aldığı ve yıkıntı altında kalanların yer aldığı bilgisi ulaşacak ve tatbikat başlayacak' dedi.

Acar, tatbikat senaryosunun devamında GÖNDAK olarak hemen federasyona ve ilgili derneklere bilgi verileceğini anlattı.

Derneklerin arama kurtarma ekiplerinin, alarm verilmesinin peşinden bulundukları illerden yola çıkacağını dile getiren Acar, 'Edirne'den Adana'ya kadar dernekler, bilgi vermemizin peşinden yola çıkıp buraya ulaşacak. Artçı sarsıntılar devam ederken elektrik, doğalgaz ekipleriyle irtibatlı çalışmalar yürüteceğiz. Birçok ev ve iş yerinde hasar oluştuğu, enkaz altında fazla aşırı sayıda ölü ve yaralı yer aldığı gelişmeleri gelecek' diye konuştu.

Tatbikata, Yalova, Edirne, Adana, İstanbul, Ayvalık, Aydın'dan, 8 dernekten 220 arama kurtarma personelinin katılacağını anlatım eden Acar, Türk Kızılayı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve itfaiye ekiplerinin de çalışmalara destek vereceğini bildirdi.

 'Türkiye'de bir ilk'

Uygulama kapsamında bu sene değişik bir kurtarma faaliyetinin gerçekleştirileceğini belirten Acar, 'Anaokulu ve ilköğretim öğrencisi, 4-10 yaşlarında 29 çocuk, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Çocuk Arama Kurtarma Kulübü, tatbikata katılacak. Yaralıya ulaşıp sedyeyle sıhhat birimlerine teslim edecekler. Onların anlayabildiği, müşterek meslek yeteneklerini geliştirici bir tatbikat olacak. Ekip ruhuyla çalışmayı öğrenecekler. İnsanlara katkı etmenin mutluluğu ve hazzını yaşayacaklar' değerlendirmesinde bulundu.

Acar, selde kurtarma, köpekle arama, seyrüsefer kazalarına müdahale bu şeklinde çalışmalar da yapacaklarını aktardı.

Ekiplerin, çadırlarını kurup gerçek bir vakaya müdahale ediyormuş bu şeklinde davranacağını vurgulayan Acar, 'Buraya kimse çay, kahve içmeye gelmeyecek. Kriz alanına gelecekler, eğlenmeye değil' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber