Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 23 Kasım 2017 - 22:08 Yorum: 0

69 sanıklı FETÖ Davası’nda bir tutuklama, 5 tahliye

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin...

69 sanıklı FETÖ Davası’nda bir tutuklama, 5 tahliye

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan'ın aralarında bulunduğu önce 71 sanık için açılan ardından 69 sanığa düşen davada 5 tutuklu sanık tahliye oldu. Tutuksuz yargılanan bir kişi ise tutuklandı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeniyle 250 kişilik Şehit C. Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu'nda gerçekleşen davaya tutuklu ve tutuksuz bir kısım sanıklar hazır bulundu. Önceki celselerde tahliye olan sanık esnaf S.S. (66) rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmiş, Avukat S.G.'ün (47)'ün davası AHUDER Davası ile birleştiği için bu davadan tefrik edilmiş ve sanık sayısı 71'den 69'a düşmüştü. Davanın üçüncü günü tanıklar dinlenilmeye devam etti. Üçüncü gün toplam 13 tanık dinlendi. Tanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme başkanı tutuklu sanıklara ve avukatlarına tanık ifadelerine ilişkin beyanları sordu. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkeme heyetinin verdiği ara kararda, tutuklu sanıklar E.K., N.O., M.H. etkin pişmanlıktan, C.G. sağlık sorunlarından dolayı ve O.K. tahliye oldu. Tutuksuz sanık A.Ö. ise eagle çıktığı gerekçesiyle tutuklandı

Ayrıca mahkemenin, sanık kardeşler F.S. ile S.S., kardeşler H.K ile M.K. bir dosyada, diğer sanıkların ise tek tek dosyalarını tefrik ettiği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber