Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 07 Eylül 2016 - 13:58 Yorum: 0

6’ıncı Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Grafik Tasarım Festivali’ne Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliği yapıyor

TÜRKSOY, KazGASA ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından ilk kez 2009 yılında düzenlenen Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Grafik...

6’ıncı Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Grafik Tasarım Festivali’ne Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliği yapıyor

TÜRKSOY, KazGASA ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından ilk kez 2009 yılında düzenlenen Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Grafik Tasarım Festivali'nin altıncısı, bu yıl 8-10 Eylül tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılıyor.

Avrasya coğrafyasında bulunan saygın üniversitelerin İnşaat ve Mimarlık bölümü öğrencilerinin mezuniyet projeleriyle yarıştığı ve her yıl bir ülkede düzenlenen festivale; Rusya, Bulgaristan, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Türkiye ve Ukrayna başta olmak üzere toplam 15 ülkenin mimarlık ve grafik tasarım konularında bilim adamları katılacak. Yakın Doğu Üniversitesi, Kazak Amerikan Üniversitesi, Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği ve TÜRKSOY işbirliğinde bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen festival, Uluslararası düzeyde Mimarlık Fakültelerinde, Grafik Tasarım ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde öğrencilere verilen projelerin değerlendirilmesi ve uluslararası standartlara uygun olup olmadıklarının belirlenmesi ile gelecekte mezuniyet projelerinin geliştirilmesi yolunda adımlar atılması amacı taşıyor.

Festivalde, yapılacak jüri değerlendirilmesi sonucunda dereceye giren öğrencilere ödül verilecek.

VI. Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Grafik Tasarım Festivali'nin Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olmasını değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, "Yakın Doğu Üniversitesi'nin uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmasının üniversite'nin Mimarlık, Grafik Tasarım ve İnşaat Mühendisliği programlarının ve bu bölümlerde yapılan projelerin uluslararası standartlara uygun olduğunun bir göstergesidir" dedi. Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Mimarlık, Grafik Tasarım, İnşaat Mühendisliği bölümlerinde yapılan mezuniyet projelerinin uluslararası standarda getirmek ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen ve toplamda 70 öğretim görevlisi ile öğrencinin yer alacağı festivalde Yakın Doğu Üniversitesi'nden de 10'dan fazla projenin sunulacağını söyledi.

Düzenlenen bu etkinlik ile misafirlerin Yakın Doğu Üniversitesi Fakülteleri, Laboratuarları, İleri araştırma merkezi, Hastanesi ve Center of Excellence tarafından yürütülen projeleri tanıma fırsatı bulacağını ifade eden Sadıkoğlu, misafirlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı ve onun tarihi dokusuyla da yakından tanışmış olacağını dile getirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Büyük Kütüphane Salon 4'de yer alacak ve saat 9.30'da başlayacak olan festivalin açılış konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel yapacak. KazGASA Rektörü Prof. Amirlan Kussainov, TURKSOY Genel Sekreteri Prof. Ducen Kasseinov ve Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci de açılışta birer konuşma yapacaklar. İlk gün ise Hollanda Han Üniversitesinden Prof. Alfred Meyers'in "Mimari Disiplinin Geleceği ve Anlamı" başlıklı sunumu yer alacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber