Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ağustos 2016 - 11:38 Yorum: 0

7. Akdeniz Turizm Forumu Mersin’de yapılacak

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME)'nin iki yılda bir geleneksel olarak düzenlenen etkinliklerinden biri olan 7. Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR)...

7. Akdeniz Turizm Forumu Mersin’de yapılacak

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME)'nin iki yılda bir geleneksel olarak düzenlenen etkinliklerinden biri olan 7. Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR) bu yıl, Mersin'de gerçekleştirilecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile ASCAME Turizm Komisyonu Başkanı olarak Malaga Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 28-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7. Akdeniz Turizm Forumu'nda, Akdeniz Bölgesi'nde turizmin karşılaştığı zorlukların ortaya konulması ve bu konu hakkında teşvik edici, bilgilendirici bir ortam sağlanması, sektörde kilit rol oynayan aktörler arasında işbirliğinin pekiştirilmesi ve Akdeniz'i vazgeçilmez bir destinasyon haline getirmek amacıyla somut önerilerin ortaya konulmasının amaçlandığı bildirildi.

"Mersin, Türkiye'nin hatta tüm insanlığın aynası gibidir"

Bir otelde gerçekleştirilen ve sektör temsilcilerinin katıldığı MEDITOUR 2016'nın tanıtım toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2003 yılında Fas'ın Tanca şehrinde başlatılan Akdeniz Turizm Formu'nun yedincisinin bu yıl Mersin'de gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz turizm havzasında kilit rol oynayan kişileri, merkezi hükümet temsilcilerini, finans çevrelerini, yerel yönetimleri, tarih ve arkeoloji uzmanlarını, akademisyenleri, taşımacılık şirketlerini, otel zincirlerini, uluslararası organizasyonların yetkililerini ve dini topluluk temsilcilerini buluşturacak olan MEDİTOUR 2016'nın, Mersin'in ulusal ve uluslararası tanıtımı bakımından bulunmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Yeryüzü cenneti Mersin'imiz, başta turizm olmak üzere pek çok bakımdan ülkemizin ve dünyanın sayılı kentleri arasında yer almayı fazlasıyla hak etmektedir. Ancak bugüne kadar gerek merkezi hükümet, gerekse yerel yönetimler ve gerekse sektör temsilcilerinin yaptıkları hata ve ihmaller sonucunda Mersin'imiz maalesef hiçbir sektörde hak ettiği liderliği yakalayamamıştır. Mersin, Türkiye'nin hatta tüm insanlığın aynası gibidir. Demografik bakımdan farklı din, kültür ve etnik topluluklara mensup insanların kader birliği ettiği Mersin'de Türkler, Araplar, Kürtler, Çerkezler, Romanlar, Sünniler, Aleviler, Hıristiyanlar, Ermeniler ve Süryaniler bir arada yaşamaktadır. Mersin, ayrıca tüm insanlık tarihinin ve tüm köklü medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi bir kenttir" dedi.

"Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kültür ve turizm kentlerinden biri olması gereken Mersin, maalesef hak ettiği yerde değil"

Mersin'in, bütün değerleriyle inanç turizminin parlayan yıldızı olmaya aday olduğunu ifade eden Kocamaz, "Dünyanın ilk yerleşim merkezlerini bugüne ulaştıran onlarca ören yeri ve halen ayakta duran eserleriyle tüm dünyanın ilgisini çekecek bir açık hava müzesi durumunda bulunan Mersin, bu değerlerinin pek çoğu maalesef tanınmıyor. Ülkemizin 12 ay boyunca tarım yapılabilen tek kenti olan Mersin'in bu yönünü bırakın Türkiye'de, Mersin'de kaç kişi biliyor. Ekolojik tarım uygulamalarının her geçen gün canlandığı bir dünyada, "Ekolojik Tarım Turizmi" konusunda dünyada kaç şehir Mersin ile yarışabilir? 321 kilometrelik sahil şeridi, benzersiz doğal ve tarihî değerleriyle Mersin, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kültür ve turizm kentlerinden biri olması gerekirken maalesef hak ettiği yerde değildir. Deniz, kum, güneş üçlemesi dışında kültür, inanç, kongre, yayla, trekking, rafting, yamaç paraşütü, su sporları, kayak ve dağcılık gibi turizm çeşitlerini de sunabilecek potansiyeli bulunan Mersin'in, ülkemizin turizm geliri içerisindeki payı maalesef yüzde1'in bile altındadır" diye konuştu.

"Hedefimiz şu anda 11 olan "Mavi Bayrak" sayımızı en kısa sürede 50'ye çıkarmaktır"

Bugün yapılması gereken şeyin, turizm sektöründeki olumsuzlukları aşabilecek adımları cesaretle atmak olduğunu vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti; "Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak turizm potansiyelimizi layıkıyla kullanabilmek için gerekli adımları cesaret ve samimiyetle atıyoruz. Turizm faaliyetlerini bütün bir yıla yaymak için kongre turizmi, dağ, yayla ve kış turizmi, inanç, kültür turizmi, termal ve sağlık turizmi, yat turizmi gibi turizm çeşitlerini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl yaptığımız sahil yenileme ve işlevlendirme projesi kapsamında Susanoğlu ve Kızkalesi plajımızı "Mavi Bayrak" standartlarına getirdik. Hedefimiz şu anda 11 olan "Mavi Bayrak" sayımızı en kısa sürede 50'ye çıkarmaktır. Mezitli'den Anamur'a kadar tüm sahillerimizde yüksek kalitede, uluslararası standartlara ve dünya turizm algısına uygun bir yapı oluşturmaktır. Şüphesiz Mersin'in turizmde hak ettiği noktaya gelebilmesi için sektöre yön veren, turizmden para kazanan tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşların aynı bilinçle elbirliği etmesi büyük önem taşıyor. Bu bağlamda

merkezi hükümetin ilimizdeki büyük turizm potansiyelini harekete geçirecek adımları hızla atmasını bekliyoruz."

MTSO Başkanı Aşut: "Bu organizasyon, tanıtımın ötesinde güçlü bir imaj çalışmasıdır"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ise Akdeniz havzasının en önemli turizm forumu olan bu organizasyonun, tanıtımın ötesinde, gerek ülkemiz gerekse Mersin için güçlü bir imaj çalışması olduğunu söyledi. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini, ancak bugün daha çok çalışmak gerektiğine işaret eden Aşut, "Bu nedenle MTSO olarak MEDITOUR 2016 organizasyonuna daha çok sahip çıktık. Bu organizasyon, ülkemizde gündelik hayatın normal seyrinde devam ettiğini uluslararası platformda göstermek açısından önemli bir fırsattır. Bu nedenle, daha büyük bir çaba harcamamız gerekecek olsa da, bu organizasyonu en iyi şekilde hayata geçirmeyi her şeyden önce bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Hükümetin son dönemlerde ülke ekonomisini geliştirme ve yabancı yatırımların artmasını sağlama noktasında önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Aşut, "Yatırım kendi kendine ya da yalnızca verilecek teşviklerle artmaz. Bu noktada imaj, önemli kriterlerin başında gelir. İmaj dediğiniz şey ise kendi kendine düzelmez. MEDITOUR, Mersin'in değerlerinin dünyaya duyurulmasıdır. Bu bir imaj çalışmasıdır. Bu, aynı zamanda yaratılmak istenen olumsuz Türkiye algısına da bir cevaptır. Bu anlamda, Turizm Bakanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz MEDITOUR'un destekçisi ve hamisidir" dedi.

"Mersin, turizm hedefinden ayrılmayacaktır"

Huzurlu bir ortamda, 23 ülkenin turizm temsilcilerini, acentelerini, tur operatörlerini, kamu temsilcilerini ve hatta üst düzey yetkililerini Mersin'de böylesi bir zamanda konuk etmekten daha etkili bir tanıtım ve imaj çalışmasının olamayacağını kaydeden Aşut, şöyle tamamladı; "Sloganlar, söylemler veya uluslararası camiada vereceğiniz reklam ve ilanlar, bu insanları Mersin'e getirmenin etkisini yaratamaz. Elbette eksiklerimiz var ama ne olursa olsun Mersin, turizm hedefinden ayrılmayacaktır. Biz Mersin iş dünyası olarak gelecekten umutluyuz. Tüm çabamız kentimize, devletimize, vatanımıza, demokrasimize ve milletimize hayırlı işler yapmaktır."

7. Akdeniz Turizm Forumu Mersin’de yapılacak

7. Akdeniz Turizm Forumu Mersin’de yapılacak

7. Akdeniz Turizm Forumu Mersin’de yapılacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber