Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 29 Ocak 2015 - 15:28 Yorum: 0

7 bin Suriyeli Kürt yeni kampa alındı

Suriyeli Kürtler için kış şartlarına uygun yaptırılan Suruç'taki modern kampa sığınmacıların yerleştirilme işlemleri sürüyor

7 bin Suriyeli Kürt yeni kampa alındı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriyeli Kürtler için yaptırılan yeni kampa yaklaşık 7 bin kişinin yerleştirildiği bildirildi.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap)  yaklaşık 5 ay önce başlayan çatışmalardan kaçarak bir bölümü akrabalarının yanına, çoğunluğu ise AFAD ve bazı belediyelerin kurduğu geçici barınma merkezlerine yerleştirilen Suriyeli Kürtler, kış şartlarına uygun 35 bin kişi kapasiteli kampa yerleştiriliyor.

AFAD tarafından oluşturulan geçici barınma merkezlerinde kalan sığınmacılar, gruplar halinde yeni kurulan çadır kentte geçmeye devam ediyor.

Araçlarla çadır kente getirilen sığınmacılar, kayıt işlemlerinin ardından kendileri için tahsis edilen modern çadırlara geçiyor.

AFAD 11 Nisan kampı Müdürü Hüseyin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den gelen misafirlere ilk günden itibaren her türlü yardım ve desteği sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.

Geçen hafta yeni kampa alımların başladığını vurgulayan Yıldırım, sığınmacıların tamamının daha iyi şartlarda ağırlanmasının planlandığını ifade etti.

"Toplamda 7 bine yakın insan modern kampa geçti" diyen Yıldırım, şöyle konuştu: 

"11 Nisan kampında taşıma işlemleri sürüyor. Şu ana kadar 800 kişiyi buradan gönderdik, 250 civarında kişi kaldı. Onların da taşınma işlemleri devam ediyor. Çok lüks, 35 bin kişilik bir kamp kuruldu. Kobani'den gelen mülteciler oraya taşınıyor. Belediyeye ait çadır kentlerde de sığınmacıların geçmesi bekleniyor. AFAD içerisinde lüks bir yere taşınıyorlar."

Sığınmacılar ise yeni kampın daha iyi olduğuna değinerek, desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiler.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber