Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ağustos 2014 - 13:23 Yorum: 0

"7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum" etkinliği

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Namaza Başlama Merasimi"nde temsili olarak çocuk imam tarafından namaz kıldırıldı

'7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum' etkinliği

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 7 yaşındaki çocukları namaz kılmaya teşvik etmek ve onlarda namaz bilinci oluşturmak amacıyla Odunpazarı Müftülüğü tarafından "Namaza Başlıyorum" etkinliği yapıldı.

Etkinlik kapsamında Eskişehir Reşadiye Camisi'nde "Namaza Başlama Merasimi" gerçekleştirildi.

Çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği program, çocukların okuduğu Kur'an-ı Kerim, dua ve ilahilerle başladı. Ardından temsili olarak çocuk imam tarafından namaz kıldırıldı.

Daha sonra Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, yaptığı konuşmada, çocukların 7 yaşına geldiklerinde namaza başlamaları gerektiğini söyledi. Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaz Kuran kurslarında çocuklara, namaz ibadetleri ve dini bilgilerin eğitiminin verildiğini belirtti. 

Odunpazarı Müftüsü İsmail Hakkı Dere ise zamanında ve doğru olarak bazı şeyleri öğretilip uygulamaya konulmadığı taktirde geciken yıllarda öğrenme işinin daha zor olabildiğini kaydetti.

Dere ayrıca, "Şüphesiz yavrularımız bizim için önemlidir. Bugün gençlerimizin hayatını tehdit eden, bir takım alışkanlıklara daha baştan set çekmek için mutlaka onlara dinini öğretmeli ve sevdirmeliyiz" dedi. 

Konuşmalardan sonra Mazlum Dünya Çocukları Korosu adlı ilahi grubunda yer alan çocuklar, Filistin, Gazze, Suriye, Arakan ve Afrika'daki Müslümanlar için dua etti, şiirler okudu.

Kuran kurslarında eğitim gören yaklaşık 400 çocuğun katıldığı program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber