Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 14:53 Yorum: 0

70’li Yılların Modasını Yaşatmaya Çalışıyor

Bir dönemin modası haline gelen kot pantolon, ceket gibi kıyafetlerde kullanılan yamalar, unutulmaya yüz tuttu.

70’li Yılların Modasını Yaşatmaya Çalışıyor

Bir dönemin modası haline gelen kot pantolon, ceket gibi kıyafetlerde kullanılan yamalar, unutulmaya yüz tuttu. Eskişehirli terzi Recep Türkmen, "Gençler, yırtık olmayan kotları da yırtmaya başladı" dedi.

1970'li yıllarda başlayan, yırtılan ve hasar görmüş kıyafetlerde kullanılan elbise yamaları, bir dönemin modası haline geldi. Özellikle kot pantolonlarda kullanılan yamalar, desen ve şekil bakımından da göz zevkinden ödün vermemekle birlikte, kıyafetin kullanım ömrünü de uzatıyordu. 1990'lı yılların sonuna kadar kullanımı azalarak devam eden kıyafet yamaları, son yıllarda unutulmaya yüz tutar hale geldi.

"ŞİMDİLERDE TAMAMEN YIRTIK KULLANILIYOR"

Eskişehirli 46 yıllık terzi Recep Türkmen, kıyafet yamalarının 1970'li yıllarda kullanılmaya başlandığını, o dönemde çok fazla talep gördüğünü belirtti. Türkmen, "Yamalar, kullanılmaya 1970'li yıllarda başlandı. O zaman yamalar daha fazla kullanılıyordu. 1970'lerde kotların kullanılmasıyla yamalar başlamıştı, 5-6 sene boyunca talep edildi, 2014-2015 yıllarında iyice ölmeye başladı yamalar. Eskilerde uçak ve kartal figürlerinin bulunduğu yamalar daha fazla tercih ediliyordu. Şimdilerde tamamen yırtık kullanılıyor. Bizim yamaların zamanı geçmiş oldu" ifadelerini kullandı.

"GENÇLER, YIRTIK OLMAYAN KOTLARI DA YIRTMAYA BAŞLADI"

Terzi Türken, yamalara talebin azalmasına rağmen günümüze kadar satmaya devam ettiklerini dile getirip, günümüzde kullanılan kıyafet için yorumlarda bulunarak, "Biz yine 1970'lerden bu yana yama satmaya devam ediyoruz. Şimdilerde ilkokul öğrencilerinin eşofmanlarına yama kullanıyoruz. Gençler, yırtık olmayan kotları da yırtmaya başladı. Memnun olmayanlar bize tekrar tamire getiriyorlar. Örüyoruz bizde, altına bir parça koymamızı istiyorlar ve pantolon yine yırtık duruyor. Moda böyle devam ediyor şimdi. Gençlerin çılgınlığı diyebiliriz. 15-18 yaş arası yırtık giyiniyor. Gençler yırtık olmayan pantolonları kullansalar daha iyi" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber