Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 12 Ekim 2016 - 10:53 Yorum: 0

70’lik İrfan dede, obezite ameliyatıyla yeniden doğdu

İzmir Çeşme'de yaşayan 70 yaşındaki İrfan Girişken, Doç. Dr. Serdar Kaçar'ın gerçekleştirdiği obezite ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu.

70’lik İrfan dede, obezite ameliyatıyla yeniden doğdu

İzmir Çeşme'de yaşayan 70 yaşındaki İrfan Girişken, Doç. Dr. Serdar Kaçar'ın gerçekleştirdiği obezite ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu. Ameliyat ile 59 kilo veren iki torun sahibi dede, "Hayata tekrar tutundum. Sağlığıma kavuştum, çok mutluyum" dedi.

İzmir Çeşme'de yaşayan tekstil sektöründen emekli, evli, 2 çocuğu ve 2 torunu olan İrfan Çalışkan obezite ameliyatı ile 59 kilo verdi. Ameliyattan önce aşırı kiloya bağlı bir çok sağlık problemi yaşayan Çalışkan, ameliyat ile birlikte sağlığına kavuştuğunu söyledi. Doç. Dr. Serdar Kaçar'ın gerçekleştirdiği ameliyatla hayata tekrar tutunduğunu söyleyen Çalışkan, "Ameliyattan önce 148 kiloydum, şimdi ise 89 kiloya düştüm. Tansiyon, şeker, kolesterol, uyku apnesi gibi rahatsızlıklarım vardı. Günde 12-13 ilaç içiyordum. Adım atmakta bile zorlanıyordum, arabama inip binmekte sıkıntı yaşıyordum. Yaşadığım sağlık problemlerinden dolayı ameliyat olmaya karar verdim. Gerekli muayenelerden geçerek kendimi Serdar Bey'e teslim ettim. Şu an sağlığım yerinde rahatsızlıklarım geçti. Yaş itibariyle günde sadece 1 tane tansiyon ilacı içiyorum. Ameliyattan önce metabolizma yaşım 85 çıkmıştı, şimdi ise 52 ye düştü. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Serdar Bey'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyata ekip karar veriyor

Obezite ameliyatlarına girecek hastaların bir dizi kontrolden geçtikten sonra operasyon kararı verildiğini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, ameliyat kararının anestezi, endokrin, kardiyoloji ve genel cerrahi uzmanlarının onayıyla verildiğini söyledi. İrfan Girişken'in Türkiye'de tüp mide ameliyatını olan en yaşlı hastalardan biri olduğunu ifade eden Dr. Kaçar, hastanın ilerleyen yaşına rağmen değerlerinin ameliyat olmaya uygun çıktığını ve başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştuğunu söyledi.

70’lik İrfan dede, obezite ameliyatıyla yeniden doğdu

70’lik İrfan dede, obezite ameliyatıyla yeniden doğdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber