Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 26 Ekim 2016 - 11:03 Yorum: 0

73. Devlet Resim ve Heykel Sergileri Yarışması 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından 1939 yılından beri gerçekleştirilen "Devlet Resim ve Heykel Sergileri...

73. Devlet Resim ve Heykel Sergileri Yarışması 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından 1939 yılından beri gerçekleştirilen "Devlet Resim ve Heykel Sergileri Yarışması"nın 73'üncüsü, bu sene 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından sanatçıların son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak ve sanatçıların verimini arttırmak amacıyla 1939 yılından beri devam eden "Devlet Resim ve Heykel Sergileri Yarışması"nın 73'üncüsü 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına düzenlendi. Prof. Dr. Adnan Tepecik, Prof. Dr. Fatma Akyürek, Hikmet Çetinkaya, Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Prof. Dr. Basri Erdem, Prof. Dr. Tuğrul Emre Feyzoğlu, Prof. Dr. Zeynep İnankur, Yrd. Doç. Dr. Ercan Sağlam ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç'tan oluşan Seçici Kurul, yarışmalara verilen eserleri değerlendirmek üzere 11 Ekim 2016 İzmir'de, 12 Ekim 2016 İstanbul'da, 19 Ekim 2016 Ankara'da toplandı.

Seçici Kurul tarafından "resim', "heykel', "seramik" ve "özgünbaskı" dallarında 528 eser değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda 12 eserin ödüllendirilmesine ve 88 eserin sergilenmesine karar verildi. Yarışmada her dalda üç Başarı Ödülü için 12 bin 500 TL olmak üzere toplam 150 bin TL'lik ödül verilecek. Ayrıca sergilenecek her bir daldaki eserlere 300'er TL olmak üzere toplam 26 bin 400 TL verilecek. Toplamda 176 bin 400 TL para ödülü dağıtılacak.

15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına düzenlenen ve toplam 100 sanatçının eserinin sergileneceği "73. Devlet Resim Heykel Yarışması"nın ödül töreni ve sergi açılışının önümüzdeki ay gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber