Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Siyaset 28 Kasım 2015 - 14:25 Yorum: 0

'74 ilde sonuçlarda fark tespit ettik'

CHP'li Tezcan, sandık sonuçlarının intranet sistemine girilmesinden sonra YSK'dan gelen sonuçlarla CHP örgütünün sisteme girdiği sonuçlar arasındaki fark nedeniyle 74 il seçim kuruluna itiraz ettiklerini söyledi

'74 ilde sonuçlarda fark tespit ettik'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 1 Kasım seçimlerinde 522 bin 720 kişiden oluşan bir kadroyla görev yaptıklarını belirterek, 74 ilde sandıklarda farklılık bulunduğuna dikkati çekti. Tezcan tarafından CHP Parti Meclisi'ne sunulan raporda, "İl başkanlıklarının, ilçe başkanlıkları kanalı ile bu sandıklara itiraz etmesi, itirazın reddi halinde konunun il seçim kurullarına ve YSK'ya taşınması hususu takip edilmiştir" ifadesini kullandı. 1 Kasım seçimleri öncesi ve seçim sırasında yapılanlara ilişkin değerlendirmelere yer verilen raporda, şunlar kaydedildi:

HUKUKÇU ORDUSU: Seçim süreci boyunca YSK'nın kararları ve yapılması gerekenler örgütlerimize yazılı olarak bildirmiştir. Ayrıca bu yazı ve kararlara tüm örgütümüzün internet sayfasından ulaşması sağlanmıştır. Ülke çapında, seçim öncesi ve sonrası dönemde yapılan işlemlerin hukuki takibi için, 4 bin 22 hukukçudan oluşan, örgütlü ve tek merkezden komuta edilebilen bir hukuk birimi oluşturulmuştur. Seçimlerde toplam 522 bin 720 kişi sandık kurulu üyesi, gözlemci ve bina sorumlusu olarak görev yapmıştır. Seçim günü Genel Merkez'de, Genel Merkez avukatları ile birlikte 42 hukukçu görev almış, bunların 11'i yurtiçi seçimlerinde karşılaşılan sorunların çözümü için oluşturulan seçim takip merkezinde, 28'i ise yurtdışı oylarının sayımında görevlendirilmiştir.

74 İLDE İTİRAZ DİLEKÇESİ: Seçim günü 81 ilimizde oluşturulan seçim takip merkezleriyle Genel Merkez'deki görevli hukukçular arasında gerekli koordinasyon sağlanarak, ilçelerde sandık başı işlemlerine anında müdahale edilmesi sağlanmıştır. Sandık sonuçlarının intranet sistemine girilmesinden sonra YSK'dan gelen sonuçlarla örgütün sisteme girdiği sonuçlar arasında fark bulunan sandıkların bulunduğu toplam 74 ilde örnek itiraz dilekçesi ve o ilde bulunan farklılıklar tablosu il başkanlıklarına gönderilmiştir. İl başkanlıklarının, ilçe başkanlıkları kanalı ile bu sandıklara itiraz etmesi, itirazın reddihalinde konunun il seçim kurullarına ve YSK'ya taşınması hususu takip edilmiştir.

http://www.milliyet.com.tr/

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber