Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 20 Eylül 2014 - 10:35 Yorum: 0

76 milyon insanımız çok sevindi

Başbakan Yardımcısı Arınç "İstihbarat Teşkilatımızın burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi" dedi.

76 milyon insanımız çok sevindi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli terör örgütünün Musul'da alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, 'Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki tüm olanakları da kullanarak, burunları dahi kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi' dedi.

Bursa'daki programlarını iptal eden Arınç, Ankara'ya hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, müjdeli haberi alınca çok mesut olduklarını söyledi.

Gelişmeleri, 3 aydan çok bir süredir her gün iri kaygı ve ümitle takip ettiklerini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

'Tabii oradaki koşulları hepimiz biliyoruz. Ellerinde bulundukları örgütü biliyoruz. Yaşanan vakaları anbean takip ediyoruz. Oradaki, çocuğuyla kadınıyla hususi Harekatçı polislerimizle güvenlik ekibimizle  konsolosluk ekibimizle canlarımızın orada olması, iri bir endişeyle korkuyla fakat daha iri bir ümitle beklememize yol açmıştı. Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki tüm olanakları da kullanarak, burunları dahi kanamadankonsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi. Hepsine geçmiş olsun diyorum. Büyük bir endişeyle beklediğimiz fakat iri bir sevinçle karşıladığımız vakayı yaşamış olduk.'

Alıkonulan bireyler içinde ailesi Bursa'da yaşayanların da bulunduğunu hatırlatan Arınç, rehine yakınlarının bu süreçte süre vakit kendisini telefonla aradığını ve görüştüklerini dile getirdi.

Arınç, konsolosluk görevlilerinin ülkeye dönüşünün Türkiye'nin her tarafında iri bir hasretle beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Herkese iri geçmiş olsun. İfade edecek söz bulmada da zorlanıyorum. İstihbarat Teşkilatımızın ve oradaki tüm dostlarımızın, bize destekçi olmak dileyen her insanın ve görevlilerimizin katkılarıyla güzel bir hadise yaşadık. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii şüphesiz, Başbakanımızı da böyle bir hayırlı neticeye ülkemizi ulaştırmış olmasından ötürü kutlama ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.'

ETİKETLER: 76 , milyon , insan , çok , sevindi , Teşkilat , Türkiye
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber