Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 14 Nisan 2022 - 11:03 Yorum: 0

77 yaşındaki Murat Altun’un spor azmi, bir oda dolusu madalyası var

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Murat Altun, spor azmiyle günde 15 kilometre koşarak gençlere taş çıkartıyor.

77 yaşındaki Murat Altun’un spor azmi, bir oda dolusu madalyası var

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Murat Altun, spor azmiyle günde 15 kilometre koşarak gençlere taş çıkartıyor.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Murat Altun, doktorların spor yapmazsa hasta olacağını söylemesi üzerine her gün koşmaya başladı. Günde 15 kilometre koşmayı ihmal etmeyen 15 torun sahibi Altun, Türkiye'nin bir çok ilinde düzenlenen maratonlara katılarak 200'e yakın madalya ve çok sayıda kupa biriktirdi. Azmiyle adeta gençlere taş çıkaran Altun, koşmadığı zamanlarda bacaklarının ağrıdığını söylüyor.

Koşmaktan lezzet aldığını ifade eden Murat Altun, "Günde 10-15 kilometre koşuyorum. Koşmazsam rahat etmem. Gençlere örnek olması için tavsiye ediyorum. Sağlığım ve ömrüm yerinde olana kadar koşacağım" dedi.

"Türkiye'nin her yerinden madalya aldım"

21 kilometrelik uzun maratonlara katıldığını söyleyen 77'lik sporcu Altun, "5-6 defa Tarsus'a, 3 defa İzmir'e ve 5-6 defa Antalya'ya gittim. Türkiye'nin her yerinden madalya aldım. 21 kilometre koşarak 20 kişi arasında birinci oldum. İzmir'de Balkan şampiyonu oldum. Yazları mutlaka memleketim Ardahan'a temiz hava alıp koşmak için giderim. Allah ne vermişse yiyorum. Sigara içmiyorum. Sabah erkenden koşuyorum ve güzel hava alıyorum. Hiç boş kalmadım" diye konuştu.

Altun, gençlere de sigara ve alkolden uzak durmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber