Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 19 Nisan 2016 - 15:26 Yorum: 0

78 Yaşında Kalp Kapağı Değişti

Mersin’in Tarsus ilçesinde 78 yaşındaki Ali Çöp’ün kalp kapağı (mitral kapak) değiştirildi. Bu yaşta..

78 Yaşında Kalp Kapağı Değişti

MERSİN (İHA) Mersin’in Tarsus ilçesinde 78 yaşındaki Ali Çöp’ün kalp kapağı (mitral kapak) değiştirildi. Bu yaştaki bir hastada çok nadiren yapılan ameliyatın ardından hasta sağlığına kavuştu.
Tarsus’un Çakırlı Mahallesi’nde yaşayan, 6 çocuk ve 10 torun sahibi çiftçi Ali Çöp, geçtiğimiz Ocak ayında nefes darlığı yaşamaya başladı. Çocukları tarafından Medical Park Tarsus Hastanesi’ne getirilen Ali Çöp’ü muayene eden ve anjiyo yapan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal, kalp kapağında sorun olduğunu belirleyince hastanın yaşı nedeniyle ilaç tedavisi başlattı. Ancak 3 ay süren ilaç tedavisi sonuç vermeyince ameliyat gerekliliği ortaya çıktı. Yaşı nedeniyle ameliyatın getireceği riski kabul eden Ali Çöp operasyonun yapılmasını istedi.
Ameliyatı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Mart ile ekibi gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatla Ali Çöp’ün kalp kapağı değiştirildi. Başarılı geçen operasyondan sonra Ali Çöp sadece 14 saat yoğun bakımda tutulup normal odaya alındı.
Ameliyat sonrası, doktorları Özgür Mart ve Abdurrahman Tasal’la bir araya gelen Ali Çöp, “Kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.
Op. Dr. Özgür Mart ise kapak değişimi ameliyatlarının 55-60 yaşından sonra çok riskli olduğunu, Ali Çöp’ün operasyonunu ise sorunsuz tamamlandığını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber