Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 21 Ağustos 2014 - 13:08 Yorum: 0

78 yaşında, yamaç paraşütü şampiyonasına katıldı

Emekli öğretim üyesi Oktay Caner, Kayseri'nin Talas ilçesinde 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Yarışmasında rakipleriyle mücadele edecek

78 yaşında, yamaç paraşütü şampiyonasına katıldı

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Emekli öğretim üyesi 78 yaşındaki Oktay Caner, Kayseri'nin Talas ilçesinde 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Yarışmasına katıldı.

Caner, AA muhabirine, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden emekli olduğunu, yaklaşık 8 yıldır yamaç paraşütü sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Bu spora tesadüfen başladığını dile getiren Caner, "Çocukluğumdan beri uçmayı arzu ediyordum. 8 yıl önce karavanımla tatildeyken bir grup, yamaç paraşütü yapıyordu. Gruptakiler, 'hoca, seni de uçursunlar' dedi. Orada bir uçtum, çok hoşuma gitti, o zamandan beri uçuyorum" diye konuştu.

İlerlemiş yaşına rağmen bu yaptığı için herkesin dikkatini çektiğini anlatan Caner, "Bana 'merhaba' dedikten sonra herkes 'yaşın kaç' diye soruyor. Özellikle son bir yıldır yoğun şekilde uçuyorum. Türkiye'nin en yaşlı yamaç paraşütü pilotuyum. Hatta Balkanların da en yaşlı yamaç paraşütü pilotuyum. Nereye gitsem 'senden yaşlısı yok' diyorlar" dedi.

Emeklilere bu sporu yapmalarını öneren Caner, "İlk defa Kayseri'de şampiyonaya katılıyorum. Ben bu şampiyonada bir hedefe ulaşmaya çalışacağım. Benim için hedefe varmak yeterince başarı sayılıyor. Şampiyona boyunca daha fazla uçmaya çalışacağım. İlk şampiyonadaki hedefim daha fazla yarışa katılmak, hedefe ulaşmak ve kaza yapmamak. Olursa derece de yapmak benim için büyük başarı sayılır" diye konuştu.

- "Güvenli olmadığı zaman kesinlikle uçmuyorum"

Ailesinin, bu sporu bırakmasını istediğini ancak devam ettirmekte kararlı olduğunu vurgulayan Caner, şöyle konuştu:

"Ailem, 'artık uçma' diyor. Kaza yapacağımdan korkuyor. Ben, güvenli olmadığı zaman kesinlikle uçmuyorum. Kendimi güvenli hissettiğim zaman uçuyorum. Bu spora başladığımda uçanların sayısı Türkiye'de 500-600'ü geçmezdi. Şimdi 15 bin kişi uçuyor. Bu sayı hızla artıyor. Yaşadığım sürece uçmayı hedefliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber