Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 13:53 Yorum: 0

8.kitap Fuarı, Kılavuz Gençlik Söyleşileri Başladı

8. kez kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarında düzenlenen söyleşiler yazar Beyazıt Akman ve Serra Özeren ile başladı.

8.kitap Fuarı, Kılavuz Gençlik Söyleşileri Başladı

8. kez kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarında düzenlenen söyleşiler yazar Beyazıt Akman ve Serra Özeren ile başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 7 "den 27'ye eğitim anlayışı ile Kocaeli gençliğinin yanında yer aldığı ödüllü proje "Kılavuz Gençlik" Kocaeli Kitap fuarında yerini aldı. Fuar alanında oluşturulan Kılavuz Gençlik Avlusunda 9 gün boyunca devam edecek olan söyleşi ve panellerin ilki yazar Beyazıt Akman'la başladı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Akman Fatih Sultan Mehmet'i anlattı. Avrupa ve Amerika kültürüne karşı Türk Müslüman kültürünü ve tarihini anlatan Akman, "Batı ve Amerika bizim kültürümüzü ve medeniyetimizi çok yanlış tanıyor. Biz nerede yanlış yaptık da bu şekilde tanınmaya başladık diye düşünmeye başladım ve bu düşüncem 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethine kadar gitti. İstanbul fethedildiğinde Avrupa Türkleri barbar olarak göstererek bugün dünyanın son günü diye yorumlar yapmışlardır bende bunun aksını ispatlamak için Avrupa'da çeşitli söyleşiler ve paneller yaptım" dedi.

Fatih Sultan Mehmet hoşgörü timsali idi diyen Akman, "İstanbul fetih edildiğinde Avrupa Roma İmparatorluğunun değil de Bizans İmparatorluğunun yıkıldığını kendilerine benimseterek toplum hafızasındaki olguyu daha aza indirmek istemişlerdir. Fatih Sultan Mehmet'in 12 yaşında tahta geçti. Fatih, Çandarlı Halil Paşa ile çekişme yaşadı ve Halil paşanın yeniçerileri Fatih aleyhinde kışkırttı ve genç Mehmet tahttan indirildi. Çocuk yaşta yeniçerilerin baskısı ile tahtan indirilmeyi Fatih sindiremedi ve bu olaydan sonra Çandarlı paşanın kim olduğunu yeni çeriler ile nasıl başa çıkabilirim ve kendimi daha donanımlı nasıl yetiştiririm düşünmeye başladı" şeklinde konuştu.

Okurlar tarafından sorulan kitaplarınızı ne düşünerek yazıyorsunuz daha fazla para kazanma amacınız var mı sorusuna cevap veren Akman, "Benim hiçbir zaman daha fazla para kazanmak gibi bir amacım olmamıştır 10 yıl Amerika'da yaşadım bende tarihi oryantalist şeklinde yazıp tarihi sadece harem ve eğlence olarak görebilirdim. Bende muhteşem yüzyılın yazarı gibi büyük padişahlarımızı sadece harem olarak yazar daha sonra paranın peşine düşerdim ama ben böyle yapmadım benim amacım kitaplarımı uluslararası arenada tüm dillere çevirtmektir" ifadelerini kullandı.

Kılavuz gençlik avlusundan yazar Beyazıt Akman'dan sonra ikinci konuşmacı yazar Serra Özeren okuyucuların karşısına geçti. Değerler eğitimi ve çocuklarda beceri gelişimi konusunda konuşma yapan Yazar Özeren, "Biz çocukluğumuzda yokluk görmüş, yoksulluk görmüş insanlarız şimdi çocuklara tutumlu olun dediğimizde aman anne aman baba deyip umursamıyorlar. Tutumlu olmak sade bize ekonomik anlamda değil sosyal ve toplumsal olarak da katkı sağlar. Değerler eğitimi olarak tevazu sahibi olmalıyız bizi biz yapan bizi bir arada tutup millet kılan dilimizdir. Dilimize sahip çıkmalıyız bunun içinde önce annelerimizi dinleyip sonrada hoş görülü olmalıyız. Önce çevremizi sonrada kendimizi hoş görmeliyiz. Eğer biz kendimize karşı hoşgörülü olmazsak kimsede bizi hoş görmez" dedi.

Dünyada çok donanımlı gençlerin yetiştirildiğini belirten Özeren, "Dünya kendisine karşı beklediği hoş görüyü ne yazık ki bizim komşu ülkelerimize karşı bunu yapmıyor. Dünya Suriye, Filistin ve Arakan açken kendisi umursamıyor bile keşke bu dünyada herkes Türk gençleri çocukları gibi düşünmeyi bilse herkes zamanını bilgisini paylaşsa işte o zaman dünya yaşanır hale gelir" şeklinde konuştu.

8.kitap Fuarı, Kılavuz Gençlik Söyleşileri Başladı

8.kitap Fuarı, Kılavuz Gençlik Söyleşileri Başladı

8.kitap Fuarı, Kılavuz Gençlik Söyleşileri Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber