Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlan Günü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

8 Mart Dünya Kadınlan Günü

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Akyürek, mesajında, kadına yönelik her çeşit şiddet, aşağılama ve ayrımcılık örneklerinin, sarsıcı ve kötü bir gerçek olarak dünya gündeminde olduğunu belirtti.

Kadının ve çocuğun kendini çaresiz hissettiği bir dünyanın zalim olduğunu ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Temennimiz yeryüzünde insanların cinsiyetinden, dilinden, renginden dolayı hiçbir ayrıma muhatap olmaması, yaratılmışların en şereflisi olarak hak ettiği değeri bulmasıdır. Belediye olarak Dünya Kadınlar Günü'nü her yıl kadınlarımıza bir eser armağan ederek kutluyoruz. Bu yıl, 8 ilçemize yapacağımız hanım lokallerinin müjdesini vermek istiyorum. Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli ve Ilgın'da hayata geçireceğimiz hanım lokallerinin ihaleleri yapıldı. Karapınar'daki ihale aşamasında. Çumra ve Seydişehir’e yapılacak lokallerin ise ihale ilanı süreci devam ediyor. Bu çalışmalarla kendine daha çok güvenen, anneliğin, kadın olmanın, meslek sahibi olmanın önemini kavrayan kadınların ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bütün annelerimize, genç ve yaşlı bütün hanımefendilere saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber