Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Aygün Attar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kadın akademisyenlerle bir araya geldi.Güre Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Aygün Attar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kadın akademisyenlerle bir araya geldi.

Güre Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen program, Enformatik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Muhittin Kelek'in "Beni Affet Kadın" adlı sunumu ile başladı. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal ise "Kadının Önemi" konulu konuşma yaptı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı konuşmada, her şeyden önce bir anne olan ve kadınlar gününün onurunu yaşamak için akademisyenler ile bir araya gelmek istediğini söyledi.

Son zamanlarda yaşanan kadına şiddetin gölgesinde bir kutlama yapılacağını belirten Attar, şöyle konuştu:

"Yakın zamanda Özgecan kızımızın vahşice katledildiği ve sonrasında tekrar eden benzer acıları yaşadığımız bir süreci ve bu sürecin gölgesinde bir 8 Mart'ı kutlayacağız. İnsan olmanın yolu eğitimden, bilgiden ve erdemden geçer ve eğitim aileden başlar. İlk muallim annedir, yani bizleriz. Nerede hata yaptık sorusunun cevabını arıyorsak önce kendimizden başlamalıyız çünkü toplumun tümünü oluşturan kadındır. Kadın varsa erkek vardır. Toplumda gelinen nokta da bir yanlış varsa biz de sorumluluğumuzun bilincinde olmalıyız. Kadın annedir, kız kardeştir, eştir, kız evlattır."

Prof. Dr. Attar, üniversitede bayan öğrenci ve akademisyen sayısına dikkati çekerek, "30 bin öğrenci mevcudunun yarısı kız öğrencilerden oluşan ve akademisyenlerinin yarısından fazlası bayanlardan oluşan bir üniversitenin kadın rektörüyüm. Sorumluluğumun bilinciyle, sizlerinde desteğiyle çok çalışmayı ve başarmayı istiyorum. Başaracağımıza da gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber