Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

IĞDIR (AA) - Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa, toplumun temel taşı olan kadınların maalesef giderek artan bir biçimde şiddet olaylarına maruz kaldığını bildirdi.Safa,...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

IĞDIR (AA) - Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa, toplumun temel taşı olan kadınların maalesef giderek artan bir biçimde şiddet olaylarına maruz kaldığını bildirdi.

Safa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından 8 Mart gününün büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Kadınların, hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurgulayan Safa, açıklamasında şunları kaydetti:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, ne yazık ki kadına yönelik şiddet olaylarının gölgesinde kutluyoruz. Üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı kadınlarımız giderek daha yoğun bir biçimde şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Kadınlarımız, toplumun gelişmesindeki en önemli etkendir. Çağdaş toplumların en önemli özelliği, demokrasi kültürünün yerleşmesi, insan hak ve özgürlüklerinin hiçbir şekilde kısıtlanmaması ayrıca her alanda kadın erkek eşitliğinin tam olarak sağlanmasıyla mümkündür."

Safa, kadınların sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda çok daha fazla söz sahibi olmalarının, görev almalarının sadece kadınlar için değil, toplumun tamamı için çok önemli olduğuna işaret ederek, "Kadınlarımız, toplum içinde giderek önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almışlardır. Özellikle son yıllarda gerek anayasal gerekse kanuni düzenlemelerle kadınlarımıza pozitif ayrımcılık ilkesi uygulanarak, sağlık hizmetlerinden, nakdi yardım hizmetlerine, istihdama kadar birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber