Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Mart 2015 - 18:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ'de çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri yürüyüşün ardından açıklama yaptı.Diyarbakır...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ'de çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri yürüyüşün ardından açıklama yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen ve Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu kadınlar, zılgıtlar eşliğinde halay çekti. Yapılan yürüyüşün ardından kadınlar adına açıklama yapan Kışanak, şiddete, baskıya uğrayan ve ölümle tehdit edilen kadınların yalnız olmadığını savunarak, hayatın her alanında var olma mücadelesi vereceklerini söyledi.

"Biz kadınlar ancak birlik olursak, örgütlenirsek, kadın bilincini yükseltirsek ve kadın arkadaşlarımıza elimizi uzatabilirsek bir birey ve bir kadın olarak yaşama karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olabiliriz. Kadına yönelik her türlü baskı ve şiddeti reddediyoruz ama kadın yaşamına son vermeye cüret eden katilleri lanetliyoruz" diyen Kışanak, şunları kaydetti:

"Bize ulaşan hiçbir kadının bu cinayetlerle yaşamını yitirmesine neden olan bu katliamcı zihniyete tüketmeyeceğimizi ilan ediyoruz. Bütün kadınlara buradan sesleniyoruz. Haykırın, bağırın çığlığınızı duymaya hazır binlerce kadın var. Sizin sesinizi duymaya hazır kadın örgütlerimiz, kadın meclisimiz, yerel yönetimlerimiz var. Yalnız ve çaresiz değilsiniz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber