Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 19:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Aile Destek Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.Merkezin Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Aile Destek...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Aile Destek Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Merkezin Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Aile Destek Merkezi Müdürü Hüsniye Yüksel Sanır, kadınların tarih boyunca fiziksel olarak erkelere olan farklılıklarından ötürü iş yaşamında, siyasette onlar kadar yer almadığını savundu.

Kadın ve eşitlik kavramının, toplum tarafından kabul görmeye başlamasından sonra kadınların sosyal, iş yaşamı ve siyasette daha çok yer aldığını belirten Sanır, "Amacımız bu süreci hızlandırmak  ve kadınlarımızın hak ettiği seviyede temsilini ve katılımını sağlamaktır" dedi.

Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan da, kadınların toplumun ayrılmaz ve en önemli parçası olduğunu belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kadırhan ise, kadına şiddet eylemlerinin her geçen gün arttığını ve bunun engellenmesi için en büyük görevin erkeklere düştüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından merkez bahçesinde "kadına şiddete hayır’’ kampanyası çerçevesinde imza toplandı. Başarılı kursiyerlere belge verilmesinin ardından kadınlar, canlı müzik eşliğinde eğlendi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber