Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Muş Valisi Büyükersoy, mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.  

Büyükersoy, mesajında, kadınların sahip olmaları gereken demokratik haklara, birçok gelişmiş ülkenin aksine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu ilk yıllardan itibaren sahip olduğunu belirterek, "Devletimizin çıkardığı yasalarla kadınlar, her alanda erkekler ile eşit haklara sahip, ülke yönetiminde, bilim ve teknolojinin hakim olduğu her alanda söz sahibi olması ile toplumumuzda daha saygın hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Büyükersoy, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız sadece şefkatli ve merhametli oluşları ile değil yeri geldiğinde göstermiş oldukları fedakarlıkla da ailenin temel taşları olduklarını kanıtlamışlardır. Kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evliliklerin yaşanmaması için devletimizce yasal düzenlemeler ve önemli çalışmalar yürütülmekte. Bu konuda başta sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle sevginin ve fedakarlığın simgesi olmuş kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber