Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gümüşhacıköy Müftülüğünce "Kadın ve Kadının Önemi" konulu konferans düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Müftülüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın ve Kadının Önemi" konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhacıköy Müftülüğü toplantı salonundaki konferansa Amasya Müftülüğü Baş Vaizesi Gülseren Şeker konuşmacı olarak katıldı.

Kadınlar gününün sadece bugün değil senenin her günü kutlanması gerektiğini ifade eden Şeker, "Peygamber efendimiz 'cennet anaların ayakları altındadır' demiştir. Uygarlıkta ileri gitmiş ne kadar millet varsa, aile ocağında iyi eğitim görmüş bireylerden meydana gelmiştir. Çünkü milletler birçok ailelerin birleşmesinden meydana gelmektedir. Bunun için dinimiz ailelere, aile kurumuna ve aile bireyleri arasındaki ilişki ve bağlara büyük önem vermektedir" dedi.

İslam dini ile kadının gerçek kimliğine kavuştuğunu belirten Şeker, "Kur'an-ı Kerim'de de kadın ve erkeğe denk haklar verildi. Kadınlar ve gençler İslam'ı seçmede öncü oldular. Ailede ve evlilikte kadın gerçek haklarına sahip olmuştur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber