Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KESK Amed Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısiyle cezaevinde bulunan kadın tutuklu ve mahkumlara tebrik kartı gönderdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - KESK Amed Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısiyle cezaevinde bulunan kadın tutuklu ve mahkumlara tebrik kartı gönderdi.

Yenişehir Ofis PTT önünde toplanan bir grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Dilek Atsan, cezaevlerinde bulunan kadınların biran önce serbest bırakılmaları ve onlarla birlikte olduklarını göstermek için tebrik kart göndereceklerini söyledi.

Sadece bir haftaya sıkıştırılmış bir mücadeleyle kadın sorununa çözüm bulunamayacağını vurgulayan Atsan, "Toplumun sorunlarının başlangıcını kadına şiddet oluşturmaktadır. Dün bile 3 kadın öldürüldü. Kadına yönelik şiddet almış başını gidiyor. Böyle bir ortamda kadının  yaşama şansı hemen hemen hiç yok. Dolayısıyla özgür bir toplumdan söz etmek istiyorsak önce kadının bir değer olarak kabul edilip özgürleşmesi gerekiyor" dedi.

Her hangi bir şiddet ve olumsuzluk olmamasına rağmen sırf siyasi düşüncelerinden dolayı tutuklu bulunan kadınların biran önce serbest bırakılması gerektiğini dile getiren Atsan, "Biz onların yanındayız onların mücadelesini destekliyoruz. Örgütlü kadın gücünü açığa çıkarmak için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından toplanan grup, cezaevlerinde bulunan kadın tutuklu ve mahkumlara tebrik kartı yolladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber