Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BİLECİK (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, mücadelelere ve kazanımlara rağmen, eğitimli veya eğitimsiz de olsa yada gelişmiş ülke veya gelişmemiş de olsa kadınlara yönelik baskı, şiddet ve mobbing gibi haksızlıkların devam ettiğini söyledi.

Bugünün kadınların hayatın tüm alanlarında yaşadıkları ayrımcılığın ortadan kaldırılması amacıyla yapılan çalışmaların değerlendirildiği, daha eşit bir dünyada yaşama isteklerinin simgesi bir gün haline geldiğini ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

"Kadınların yürüttükleri mücadelenin temelinde, dünyanın her tarafında yüzyıl önce olduğu gibi bugün de eşitlik ve bağımsızlık için, seçme ve seçilme hakkı, günlük çalışma saatlerinin, koşullarının ve ücretlendirmenin kadınların özelliklerine göre, yeniden düzenlenmesi gibi konular, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için mücadeleleri devam etmektedir. Fakat ne yazık ki akli ve vicdani dengesi olmayan sevgi yoksunu bazı insanlar tarafından gerçekleştirilen şuursuz olaylar, bize hala çalışacak pek çok işin olduğunu göstermektedir. Ahlak ve maneviyat eksikliği olarak görülen bu olaylara nokta koymak da, yine önce ana olan kadınlara sonrada onların yanında olduğumuzu gösterecek bize, Türk toplumuna düşmektedir."

Konuşmanın ardından psikolog Nermin Kübra Avcı'nın "Toplumsal cinsiyet", İl Özel İdaresi hukuk müşaviri avukat Sema Arıkan'ın "Kadınların hukuk alanında karşılaştığı sorunlar" konulu sunum yaptı.  

Program, Vali Ahmet Hamdi Nayir'in Bilecik'te en çok kadın istihdam eden firmaya plaket vermesi, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın "Kadın ve emek" konulu fotoğraf yarışmasında birinci olan esere ödülünün verilmesiyle sona erdi.

Programa, Vali Nayir'in eşi Münevver Nayir, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, daire müdürleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber