Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Karabük İl Müdürü Daldallı:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Devlet Kurumlarının Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler ve Kadın Hakları" konulu panel düzenlendi.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Aslanlar Şubesi'nde düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Karabük İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, panelde yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bulunduğunu belirterek, bununla kadınların toplumda daha iyi hizmet alması ve problemlerin çözülmesi noktasında her türlü imkanın sunulduğunu vurguladı.

"Kadınlarımız toplumun direğidir, eşlerimizdir, kardeşlerimizdir, kızlarımızdır dahası cennet ayakları altında olan tek varlıklarımızdır" diyen Daldallı, şöyle konuştu:

"Onları bu dünyada mutlu etmek bizin en önemli görevi olduğunu düşünüyorum. Maalesef günümüzde kadına şiddet bizimde problemimiz. Bunu esefle kınıyoruz ve erkeklere bir erkek olarak sesleniyoruz, 'erkeksen öfkeni yen' diyoruz. Kadına karşı şiddeti tekrar esefle kınıyoruz, bunun sadece bizim problemimiz olmadığını biliyoruz. Avrupa ülkelerinde de, gelişmiş ülkelerde bu problemi görüyoruz, yaşıyoruz. Bunun bir zihniyet meselesi olduğunu düşünüyoruz ve bu zihniyetle mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyoruz."

Daha sonra "Devlet Kurumlarının Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler ve Kadın Hakları" konulu panel verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber