Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRKLARELİ (AA) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, kadınların, kadın oldukları için yaşadıkları sorunların çözülmesinin toplumun geleceği için çok önemli olduğunu bildirdi.

Dibek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınlar için pozitif ayrımcılık yasalarının çıkarılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa devletlerinden de önce verildiğini ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu olan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaşlığı sayesinde Türk kadınının elde ettiği bu hak tüm Avrupa'ya ve dünyaya örnek olmuştur. 1930 yılında belediye seçimlerine katılma hakkı kazanan Türk kadını, 1934'te de genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Kadınlar Fransa'da 1944, Yunanistan'da 1952, İsviçre'de ise 1974'te seçme ve seçilme haklarını kazanmıştır. Kadının sosyal hayata, siyasete katılımı her geçen gün artan oranlarıyla sevindirici bir gelişim sürecindedir."

Dibek, CHP'nin yüzde 33 cinsiyet kotası koyarak kadınların siyasette daha etkin olmasını sağladıklarını vurguladı.

Kadının iş gücüne katılımındaki artışın önemli bir noktadayken kadınlara düşük ücret verilmesi sorununun genel manada yeterince değinilmeyen bir konu olduğunu aktaran Dibek, kadınların, kadın oldukları için yaşadıkları sorunların çözülmesinin toplumun geleceği için çok olduğunu ifade etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber