Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Güçlü toplumların ancak ve ancak güçlü kadınlardan oluşacağının bilincindeyiz"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güçlü toplumların ancak güçlü kadınlardan oluşacağını bildirdi.

Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, kadının ana, kardeş, eş, üretken, ailenin temeli, ailenin ekmek getireni, çocuklarını, gelecek nesilleri yetiştiren toplum mimarı olduğunu belirtti.

Özverili ve yapıcı kişilikleriyle elinin değdiği her şeyi güzelleştiren kadınların aynı zamanda manevi değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusu olduğunu vurgulayan Şahin, Türk toplumlarında kadının her zaman sosyal ve kültürel hayatın odağında yer aldığını, çoğu zaman yönetimde de söz sahibi olduğunu kaydetti.

Değişen dünya düzeni ve sürdürülebilir gelişmede kadının önemli bir misyon üstlendiğini aktaran Şahin, "Aile kurumunun temel taşı, kültürümüzün temsilcisi ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Güçlü toplumların ancak ve ancak güçlü kadınlardan oluşacağının bilincindeyiz. Bu yüzden kadınlarımızı güçlendirerek toplumsal hayata ve ekonomimize kazandırmak için elimizden geleni yapmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, kadın istihdam oranının daha da artmasını arzuladıklarını belirtti. 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber