Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sağlık-Sen Kadınlar Komisyon Başkanı Işıl Soysal Kaptanoğlu ile üyeleri, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla üzerinde "Kadına şiddete son" yazan...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sağlık-Sen Kadınlar Komisyon Başkanı Işıl Soysal Kaptanoğlu ile üyeleri, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla üzerinde "Kadına şiddete son" yazan siyah tişört giydi.

Kaptanoğlu, sendika binasında yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadına yönelik şiddetin gölgesinde kutlandığını ifade etti.

Kadınlara yönelik şiddetin arttığına dikkati çeken Kaptanoğlu, "Üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı kadınlarımız giderek daha yoğun bir biçimde şiddet olaylarına maruz kalmaktadır" diye konuştu.

Toplumun gelişmesinde en önemli etken'in kadınlar olduğunu vurgulayan Kaptanoğlu, şunları kaydetti:

"Çağdaş toplumların en önemli özelliği, demokrasi kültürünün yerleşmesi, insan hak ve özgürlüklerinin hiç bir şekilde kısıtlanmaması ayrıca her alanda kadın erkek eşitliğinin tam olarak sağlanmasıyla mümkündür. Sendikal mücadelemiz gibi kadın hakları, kadının toplumdaki yeri, kadına yönelik şiddete karşı mücadelemiz hiç bitmeyecek. Dünyayı sevgi ile dolduran kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz."

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber