Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Trabzon Valisi Öz: "Kadınlar, huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumun temel taşlarıdır"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Öz, mesajında, Türkiye'de her yıl kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadının hak arayışında oldukça önemli bir tarihi simgelediğini belirtti.

Kadınların, huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumun temel taşları olduğunu vurgulayan Vali Öz, "Cinsiyete dayalı ayrımcılığın yok edildiği, ötekileştirme ve sosyal dışlanmanın önlendiği, şiddetin bertaraf edildiği, kadının her alanda erkekle eşit haklara sahip olduğu bir ülke olma yolunda üzerimize düşen görevi yapacağız" ifadesini kullandı.

Trabzon'da kadınların toplum içinde daha etkin rol alması, eğitim imkanının artırılması, meslek edinmeleri ve istihdamıyla kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen projelere de değinen Vali Öz, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri doğrultusunda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek örgütleri, özel sektör ve medya gibi toplumun tüm kesimlerinin dahil olduğu ortak ve kararlı bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda şehrimizde Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi, kadınlarımıza hizmet vermektedir. Ayrıca kadınların ve kız çocuklarının kentsel yaşamın tüm alanlarından eşit yararlanmasını ve yer almasını destekleyen Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Valiliğimiz bünyesinde Kadın Erkek Yerel Eşitlik Birimi bulunmaktadır. Gönül Elçileri Projesi kapsamında kadın ve kızlarımızın eğitimi ve meslek sahibi olmaları için Kadınlar İkinci bir Şansı Hak Ediyor projesi başarıyla yürütülmektedir. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber