Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Trabzon Milletvekili Seymenoğlu: "Kadın haklarının artırılması ve daha da iyileştirilmesi konusunda çalışmalarımız durmadan devam edecektir"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, kadın haklarının artırılması ve daha da iyileştirilmesi konusunda çalışmaların durmadan devam edeceğini bildirdi.

Seymenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumu oluşturan en önemli birimin aile, ailenin temel direğinin de kadın olduğunu belirtti.

Kadınların en önemli değerler arasında olduğunu dile getiren Seymenoğlu, " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyadaki tüm kadınların hak ettikleri hayat için seslerini duyurdukları, fırsat eşitliği istedikleri, birlik ve beraberliğe vurgu yaptıkları gün olarak kutlanmaktadır. Eşit toplumlarda kadın ve erkek ayrımı yapmadan, insan hakları çerçevesinde sorunlara yaklaşıldığında kadının topluma yaptığı katkı yadsınamaz. İstiklal Savaşı mücadelesinde dişini tırnağına katarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk kadını gerek anne olarak, gerek eş olarak, gerekse sosyal hayatımızın her alanında etkin bir birey olarak saygının en büyüğüne layıktır" ifadelerini kullandı.

Seymenoğlu, Başbakanlık genelgesiyle 25 Mayıs 2010'da Kadın İstihdam Üst Kurulu oluşturulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cinsiyete dayalı ayrımcılıkların önlenmesi ve uygulamaların takibine başlandı. Buna müteakip hükümetimiz 2010 yılında yaptığı Anayasa değişikliği ile kadınlarımızı pozitif ayrımcılık kapsamına almış, haklarının korunması ve şartlarının iyileştirilmesi için kadınlarımızı Anayasal güvence altına almıştır. Kadın haklarının arttırılması ve daha da iyileştirilmesi konusunda çalışmalarımız durmadan devam edecektir. Bu vesileyle toplumdaki bütün dinamiklerin merkezinde yer alan bütün kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Gününü' kutlar, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ederim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber