Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Vali Kaymak, kutlama mesajı yayınladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kaymak mesajında, kadınların, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil ettiğini, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı olduğunu belirtti.

Bir çocuğun yetişmesinde en fazla emek harcayan ve toplumu şekillendirenlerin kadınlar olduğunu vurgulayan Kaymak, şunları kaydetti:

"Bu nedenle kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması ve yasaların verdiği hakları layıkıyla kullanabilmeleri çok önemlidir. Cumhuriyetin kuruluşu ile Türk kadını, çağdaş ve dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları tek tek elde etmiş, modern Türkiye’nin kurulmasında da önemli misyon üstlenmişlerdir. Geçen süreçte Türk kadını, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur."

Sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya çalışan, üreten konumdaki kadınların sayısının hızla artmaya başladığını anımsatan Kaymak, mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Kadınlar annemiz, eşimiz, meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya, sevgiye layık olan toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bizler de kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber