Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

YOZGAT (AA) - Türk Ocağı Yozgat Şubesi tarafından, kadınların sorunları ve kadınlara yönelik uygulanan şiddet protesto edildi.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar adına açıklama yapan...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

YOZGAT (AA) - Türk Ocağı Yozgat Şubesi tarafından, kadınların sorunları ve kadınlara yönelik uygulanan şiddet protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar adına açıklama yapan Türk Ocağı Yozgat Şube Başkanı Nefise Yüksel, kadınların üretime ve yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede, o ülkenin toplumunun gelişme çabalarında etkin ve önemli roller üstlendiklerine dikkati çekti.

Dünyada meydana gelen açlık, savaş ve göç gibi olağanüstü durumlarda en ağır maliyetleri yine kadınların ödediğini öne süren Yüksel, "Kadınlar dünya mal varlığının sadece yüzde 1’ine sahiptir. Dünyada okuma yazma bilmeyen nüfusun üçte ikisi kadındır. 15 yaş üzeri kadın nüfusunun iş gücüne katılım oranı AB ülkelerinde yüzde 42 iken Türkiye’de yüzde 26'dır. Oysaki varılmak istenen AB Lizbon stratejisine göre 2010 yılı itibarıyla yüzde 60’dır" diye konuştu. 

Türkiye’de kadınlara uygulanan şiddet oranlarının çarpıcı olduğunu dile getiren Yüksel, "Türkiye’de kadınların yüzde 44’ü duygusal şiddet görüyor. Ülkemizde son 9 yılda kadın cinayetleri yüzde bin 400 oranında artmıştır. Her gün ortalama üç veya dört kadın 1 erkek tarafından öldürülmektedir. Bu düşündürücüdür" dedi.

Yüksel, kız çocuklarının inadına okuması ve eğitim yönünden tam donanımlı hale gelmesi gerektiğini belirterek, "Kızlarımızı inadına okutmalıyız, Eğitim her yaşta gereklidir. Eğitimin yaşı olmaz, her konuda her alanda kendimizi geliştirelim, öğrenelim, bilgili, görgülü ve güçlü olalım" diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından karanfil dağıtan gurup daha sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber