Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇANAKKALE (AA) - Biga'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı.Biga Belediyesi fuaye alanında düzenlenen ve bir hafta süre ile açık kalacak olan sergiye Biga Kaymakamı...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇANAKKALE (AA) - Biga'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı.

Biga Belediyesi fuaye alanında düzenlenen ve bir hafta süre ile açık kalacak olan sergiye Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı İsmail Işık, daire amirleri ve kadınlar katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Emine Mutlu, burada yaptığı konuşmada, dünya kadınlar gününün 105. yıldönümünde farkındalık yaratmak için sergiyi hazırladıklarını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kadınların kendilerine uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak düşündüklerini ifade eden Mutlu, "Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek,kadının toplumdaki yerini belirginleştirmek için Biga Belediyesinin desteği ile sergimizi açtık" diye konuştu. 

Kaymakam Genel ise, kadına yönelik her türlü şiddetele karşı olduklarını ifade ederek, "Bir kocanın karısına bir tokat atması evliliğin yüzde ellisini bitirmiştir. Kalan yüzde ellisi ile ne yapılabilir bilemem. Dünyanın neresinde olursa olsun eğer bir kadına şiddet olursa benim insan olarak onurum incinir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber